Denetimlerde Rehberlik Ve Bilgilendirme Ön Planda Olacak

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı 2014 yaz semineri Erzurum'da başladı. 150 müfettişin katıldığı toplantı 12 Eylül Cuma günü sona erecek. Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Orhan Tavlı, sabah saatlerinde Palandöken ilçesi Havuzbaşı'ndaki...

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı 2014 yaz semineri Erzurum'da başladı. 150 müfettişin katıldığı toplantı 12 Eylül Cuma günü sona erecek.

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Orhan Tavlı, sabah saatlerinde Palandöken ilçesi Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu. Tavlı daha sonra seminerin düzenlendiği Palandöken dağındaki Xanudu Otel'e geçti.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tavlı, değişen ve gelişen dünyada kamu yönetimi anlayışının ve mevzuatın da değiştiğini ifade etti. Söz konusu eğitim seminerleri ile amaçlarının uygulama birliğini sağlamak, kamu yönetiminde dünyadaki değişim ve yeni anlayışları yakından takip ederek bunları hayata geçirmek olduğunu dile getirdi. Tavlı, amaçlarının genel teftişlerde yol gösterici ve rehberliği ön plana çıkarmak olduğunu kaydetti. Rehberlik ve bilgilendirme ön planda olduğu denetimlerin temel hedefleri olduğuna işaret eden Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı,"İnceleme ve soruşturmalarda kişi hak ve hürriyetinin korunmasına önem göstereceğiz. Denetimlerde rehberlik ve bilgilendirici olmak ön planda olacak. Dünyaki kamu yönetimi anlayışında bir zihniyet değişimi yaşanıyor. Devlet büyüklerimizin de belirttiği 2014 yılı temel hak ve özgürlüklerin hayata geçirileceği yıl ilan edildi." dedi.

BÜROKRASİDE EN BÜYÜK SORUN YATAY- DİKEY İLETİŞİM

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Türk bürokrasisinde en büyük sorunun birimler arasındaki iletişim zayıflığı olduğunu dile getirdi. Vali Altıparmak, kamu yönetimindeki yatay iletişimdeki ilişkilerdeki kişisel gayretlerle aşıldığının ancak dikey iletişimde ki tıkanıklığın aşılması için beşeri kaynakların iyi kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Vali Altıparmak, sorunların çözümünde mülkiye müfettişlerine de önemli görevlerin düştüğünü hatırlatarak,"Türkiye'de bıçaklama olayları asaliy sorunları arasında ön planla. Bakanlık bir genelge gönderdi 'bıçakları toplamayın' neden toplamayalım. Bıçaklama olayları çok fazla. Bu gibi çözüm bekleyen konularda teklifleriniz olmalı." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri