‘Demokrasinin sahibiyiz’

Mevlana Meydanı'ndaki demokrasi nöbeti devam ediyor. Demokrasi nöbetinin dördüncü günü geride kaldı. Vatandaş alanda yine bir araya geldi. Akşam saatlerinde işten çıkan vatandaşların da, alana gelmesiyle alanda büyük bir yoğunluk oluştu

Geçtiğimiz günlerde yaşanan darbe girişiminin ardından Konya’da binlerce vatandaşın darbe girişimine tepkisi sürüyor. Yedisinden yetmişine tüm vatandaş yine Mevlana Meydanı'ndaydı. Kimi vatandaş, engelli sandalyesinde mücadeleye destek verdi. Konya’da Türkiye’ye karşı yapılan darbe girişimi sonrasında vatandaşlar girişimin 4. gününde de trafikte araçlarıyla korna çalarak ve konvoy oluşturarak tepkisini ortaya koydu.. Mevlana Meydanı’nda ve şehrin çeşitli yerlerinde toplanarak darbecilere tepki göstermeye ve demokrasiye sahip çıkmaya devam etti. Mevlana Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş, sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Meclis'ten idam cezası çıkarsa altına imzamı atarım. İdam talebi hükümetimiz tarafından geri çevrilemez” sözlerini söylediği müjdesi verilince, alan bir anda kutlama alanına dönüştü. Müjdenin ardından hemen meydanda sala okundu. Evlere girin uyarısı gelene kadar, vatandaşın sokaklarda olacağı gelen bilgiler arasında. 

BİRLİĞİMİZİ BOZAMADILAR

Vatan sana canım feda diye sözlerine başlayan ve Mevlana Meydanı'nda vatandaşın yanında olan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, kalabalığa seslendi. “İstiklal ve istikbalimiz için meydanlarda olmaya devam edeceğiz” diyen Altunyaldız, “Milli irademiz her şeyden önemli. Çetecilere, darbecilere, millet iradesine kastedenlere ve cuntacılara karşı milletimizin kararlılığını göstermek için buradayız. Ne pahasına olursa olsun sonuna kadar demokrasiyi istiyoruz ve destekliyoruz. Milletimiz sokaklara meydanlara dökülmüştü. Cumhurbaşkanımız, bu davanın ve millet iradesinin temsilcisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çetelere karşı, kendilerine asker süsü vermiş cuntacılara karşı, gün bugündür, meydanlara çıkma zamanıdır dedi. Milletimiz genci, çoluğu çocuğu, ninesi ve her yaştan insanı ile hep beraber gün bugündür şeklinde konuştu ve zorluklara karşı göğsünü gerdi. Sizlerden aldığımız güçle silahların gökten yağdığı yerde, hainlerin arasından meclislere ulaştık. Bize verdiğiniz iradeyi sonuna kadar taşımak için uğraştık. Onlar gökten bomba yağdırırken biz dedik ki evet siz bomba yağdırabilirsiniz ama milletimiz ile olan birlik ve beraberliğimizi bozamazsınız. Biz milletimiz ile birlikte yürüdükçe darba yapamazsınız dedik. Sonunda hakim olan millet iradesi oldu. Millete karşı bir şey yapmak mümkün değil. Şehitler verdik. Ama bugünü demokrasi bayramı hale getirdik” şeklinde konuştu.

NAMUSUMUZA EL UZATTILAR

Meydanda vatandaşların arasında olan bir diğer isim de Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'dı. Altay, “Sesim kısılana kadar sizlerle birlikte olacağım” diye konuştu. Vatandaşın nöbette ve dimdik ayakta olduğunu dile getiren Altay, şunları kaydetti: “Hep birlikte tüm dünyaya bir ses veriyoruz. Milletimiz her zaman darbeye karşı olacak. Birlik ve beraberliğinden taviz vermeyecek. Burada sadece Türk bayrakları var. Kimse burada siyasi bir partinin propagandasını yapmıyor. Farklı siyasi parti mensubu arkadaşlarımızla bir aradayız. Paralel devlet yapılanması denen FETÖ, bu milletin canına, kanına ve namusuna el uzattı. Ellerinde sivil halkımızın kanları var. Bunun hesabını sormak, hepimizin boynunun borcu. Bu yapılanmaya destek veren ve içinde olan herkes bizim için teröristtir. Burunlarından fitil fitil getireceğiz.  Darbe ile büyüyen bir nesil değiliz. Bize 60 ve 80 darbesini anlattılar. Biz bunların nasıl bir duygu olduğunu hiç yaşamamıştık. İlk gün olduğu gibi yine buradayız. Demokrasiye sonuna kadar destek çıkacağız.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri