Demokrasi Ve Barış Konferansı İkinci Kez Ankara'da Düzenlenecek

İlki 25-26 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenen Demokrasi ve Barış Konferansı'nın ikincisi 18-19 Ekim günlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek. HDP Milletvekiller ile MYK ve PM üyelerinin yanı sıra DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, DBP Eş Genel Başkanı...

İlki 25-26 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenen Demokrasi ve Barış Konferansı'nın ikincisi 18-19 Ekim günlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

HDP Milletvekiller ile MYK ve PM üyelerinin yanı sıra DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, Cem Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cemal Canpolat, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, PSAKD Genel Başkanı Müslüm Doğan, SODEV Başkanı Erol Kızılelma gibi isimlerin yanı sıra pek çok akademisyen, hukukçu, gazeteci ve yazar da konferansa katılacak.

Demokrasi ve Barış Konferansı Düzenleme Kurulu’ndan yapılan açıklamada, konferansta, geçtiğimiz yıl 25-26 Mayıs’ta Ankara’da toplanan ‘1. Demokrasi ve Barış Konferansı’ndan günümüze Kürt Sorunu’nun barışçıl ve demokratik çözümü yolunda kat edilen mesafeyi değerlendirmek, ortaya çıkan yeni sorun ve imkânları gözlemlemek ve süregiden müzakerenin başarıyla sonuçlanmasına katkıda bulunmak için yapabileceklerin tartışılacağı belirtildi.

Bölgesel dengeleri derinden etkileyen ve dünyada da yankı uyandıran IŞİD saldırılarına karşı Kobani direnişinin Türkiye’de yürütülen müzakere ve çözüm süreci ile bağının konferans gündemlerinde doğal olarak yer alacağına işaret edilerek, "Konferansın önerilen çalışma tarzı, katılımcıların, konu başlıklarını ilişikteki programda görebileceğiniz 4 çalışma grubu halinde iki gün boyunca yürüteceği tartışma sonuçlarının ortaklaştırılması üzerine kuruludur. Konferansın sonunda, iki günlük çalışmanın ulaştığı sonuçların gerçekleşmesini takip için bir daimi komisyonun oluşturulmasını hedefliyoruz. Bu komisyonun oluşum ve işleyişine konferans katılımcılarının birlikte karar vermesini öneriyoruz." bilgisi aktarıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri