‘Demokrasi sınavından başarıyla çıkıldı’

Konyalı oda ve borsa başkanları seçim sonuçlarını değerlendirdi

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı, Selçuk Öztürk, 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı 2 Tur Seçimi’ni değerlendirdi. Demokrasiden yana olduğunu gösteren tüm Türkiye’nin birlik, beraberlik ve istikrar isteğini sandığa yansıttığını söyleyen Başkan Öztürk, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Türkiye'nin 2. yüzyılına gireceği yeni dönemde hayırlı hizmetler temenni ediyorum” dedi.

Ekonomik gelişimin devamı açısından gerçek demokrasiyi vazgeçilemez bir unsur olarak gördüklerini ifade eden Başkan Öztürk, “Türk milleti bir demokrasi sınavından daha başarıyla çıkmıştır. Demokrasi şölenine gölge düşürecek hadiselerin yaşanmadan sağduyu ile seçimlerin yapılması ve sonuçlara saygı duyulması en büyük sevincimizdir. Bundan sonra hedef, birlik ve beraberlik içinde çok daha büyük ve güçlü Türkiye yolunda ilerlemek olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti örnek demokrasisi, gelişen ekonomisi, insan gücü ile geride bıraktığı yüz yılını başarılı bir şekilde tamamlıyor. Artık ülkemizin 2. yüz yılına giriyoruz. Ekonomik olarak hedeflerimize bu yeni yüz yılda ulaşacağız. Bunun için ekonomiyi yönlendiren kurumlar olarak daha çok çalışma inancında ve gayretinde olacağız” dedi.

TÜRKİYE YÜZYILI VURGUSU

Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, Milletimizin teveccühüyle 13. Cumhurbaşkanımız seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı yürekten tebrik eder, "Büyük ve Güçlü Türkiye" hedefiyle Türkiye Yüzyılı'ndaki hizmetlerinde Cenab-ı Allah’tan muvaffakiyetler dilerim” dedi. Çevik, “Seçimler geride kalmış, millet sözünü söylemiştir. Bundan sonra ‘Türkiye Yüzyılı’ idealiyle ‘Güçlü ve Büyük Türkiye’ hedefine odaklanmalıyız. Hedef büyük, yapılması gereken iş çoktur. Küresel düzeyde pandemi, savaşlar, siyasi krizler ve bunların ülkemize etkilerinin yanında ‘Asrın Felaketi’ olarak yaşadığımız ve 11 illimizde yıkıma neden olan depremler karşısında hep birlikte el ele verip 21. yüzyılı gerçekten Türkiye’nin yüzyılı yapacak büyük adımları gerçekleştirmeliyiz. Son 20 yılda ekonomi, tarım, sanayi, savunma sanayi, sanat, kültür, spor, eğitim alanlarında, ülkemiz küresel bir faktör haline gelmiştir. Milli savunma, yerli otomobil, uzay, doğalgaz, nükleer enerji, petrol hamleleri gururumuz olmuştur. Bu noktada istikrarlı bir Türkiye için artık herkese büyük görev düşmektedir” ifadelerini kullandı.

İSTİKRAR İÇİNDE DENGELİ EKONOMİ

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerini zaferle tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tebrik mesajı yayınladı.

Demokrasi adına olgun bir süreç tamamladığının altını çizen Sinacı, “Demokrasinin gereği olan bir seçimi daha olgunlukla geride bıraktık. Milletimizin iradesiyle bir kez daha seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ı tebrik ediyor, sonuçların ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni dönemde Türkiye'nin önemli gündemlerinden birisi de istikrar içinde dengeli ekonomik kalkınmanın devamı olacaktır. İş dünyası olarak, seçim gündemi sonrasında, her zaman olduğu gibi daha fazla yatırım ve ihracat yapmaya, katma değer ve istihdam üretmeye, ülkemiz için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ticari diplomasi faaliyetlerimizle dış ekonomik ilişkilerimizi dünyanın dört bir yanında daha fazla sürdüreceğiz” dedi.

Emin adımlarla Türkiye yüzyılı için çalışılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Sinacı, “Bundan sonraki süreç Türkiye Yüzyılını konuşacağımız bir süreç olacaktır. Her zaman olduğu gibi bizler de bu süreçte güçlü ve müreffeh bir Türkiye’nin gelişmesine katkı sunmaya devam edecek, verilen taahhütlerin yerini bulması için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri