Demokrasi Platformu'ndan Kobani Protestosu

Mardin Demokrasi Platformu, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Toplanan grup, sloganlar atarak AK Parti binasına yürüdü.IŞİD'in, Kobini'ye yönelik saldırıları, Karayolları Parkı'nda toplanan Mardin Demokrasi Platformu...

Mardin Demokrasi Platformu, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Toplanan grup, sloganlar atarak AK Parti binasına yürüdü.

IŞİD'in, Kobini'ye yönelik saldırıları, Karayolları Parkı'nda toplanan Mardin Demokrasi Platformu üyesi bir grup tarafından protesto edildi. Parkta toplanan grup, sloganlar atarak AKP binasına doğru yürüyüşe geçti. Güvenlik güçleri kontrolünde yürüyen göstericiler, AKP Mardin İl Başkanlığı binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, protestocu grubu binaya yaklaştırmadı. AKP İl Başkanlığı binasının yaklaşık 20 metre ilerisinde toplanan kalabalık, hükumete tepki gösterdi. Daha sonra İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu'nun okuduğu basın açıklamasıyla IŞİD'in katliamları protesto edildi.

Erdal Kuzu, Kürdistan Rojova'da, Kobani'de sadece Kürt halkının değil tüm insanlığın varlık ve yokluk mücadelesi ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Kobani'de yaşanan direnişin sonucunun sadece Kürt halkının bölgedeki geleceğini değil, Ortadoğu’nun geleceğini belirleyeceğini ifade eden Kuzu, "Tüm dünya insanlık için bir tercih yapmak zorundadır. Ya cihatçı ilkel bir anlayışa teslim olunacak ya da eşit, özgür demokratik bir Ortadoğu kurma mücadelesine girme mücadelesi olacaktır." dedi.

AKP’nin IŞİD’e verdiği desteğin bütün dünya tarafından bilindiğini söyleyen Kuzu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD’e karşı tüm dünya tarafından gelişen tepkilere 'İslamofobi' diyerek IŞİD’e açıkça desteğini ifade etmiştir. AKP hükumeti, Suriye’de ve Irak’ta yapılacak askeri operasyonlarla ilgili tezkereyi Meclis'e getirmiştir. Biz, Mardin Demokrasi Platformu olarak hükumete, Irak ve Suriye’de savaş yetkisi verecek tezkereye kesinlikle karşıyız. Bu tezkerelerin millet meclisinde oylamasına karşı demokratik tepkimizi alanlarda göstereceğiz. Biz, AKP’nin savaş tezkeresine 'hayır' diyoruz." şeklinde konuştu

Basın açıklamasından sonra grup, eylemlerini oturarak sürdürdü. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri