Demiryol-İş ‘Gül’ dedi

Demiryol-İş Sendikası Konya Şubesi'nin 11. Genel Kurulu yapıldı. 4 liste ile girilen seçimde mevcut başkan Adem Gül, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Başkan Gül, “İşçilerimiz için mücadelemiz devam edecek. Zorluklara yenilmeyeceğiz” dedi

Demiryol- İş Sendikası 11. Olağan Genel Kurulu Bayır Diamond Otel'de düzenlenen toplantıyla gerçekleştirildi. 4 liste ile girilen seçimde mevcut başkan Adem Gül, yeniden başkan seçildi. Genel Kurula; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Avukat Barış Bektaş, Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, Taşımacılık A.Ş. Bölge Müdürü Şeref Uğur, Demiryol-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Adem Gül, diğer liste başkan adayları ve yönetimi ile çok sayıda sendika üyesi katıldı. Divanın kurulması ile 13 maddelik kurul listesi katılımcıların onayını sunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Son olarak oy kullanımı başladı. Demiryol-İş Sendikasının Konya Şube Başkanı sandık sonucuna göre Adem Gül oldu.

BELEDİYEDE İŞÇİLERE ENGEL ÇIKARILMAYACAK

CHP  İl Başkanı Avukat Barış Bektaş, ezilenler lehine çaba sarfeden bir iktidarın son 50 yıldır olmadığını söyledi. Son 17 yılda korkunç bir taşeronluğun söz konusu olduğunu kaydeden Başkan Bektaş, sendikaların medeniyet göstergesi olduğuna vurgu yaptı. İşsizlik fonunun yağmalandığını aktaran Bektaş, aynı zamanda sendikal anlamda örgütlü yapılanmanın ülkede çok kötü adlandırıldığını da kaydetti.  31 Mart Mahalli İdareler seçiminde iddialı oldukları 7-8  ilçenin varlığını işaret eden Bektaş, “Buradan söz veriyorum. Seçimi kazanmamız durumunda bu yerlerde işçilerin önüne sendikalaşma anlamında hiç bir engel çıkarılmayacak. Bunun teminatını da buradan İl Başkanı olarak ben veriyorum” şeklinde konuştu.   

İŞÇİ İLE ARAMIZDAN ÇEKİLİN!

İşçiler üzerinde baskı olduğunu söyleyen Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, herhangi bir siyasi partiye karşı olmadıklarını, her ideolojiden insana saygı gösterdiklerini dile getirdi. Tek taleplerinin işçilerin iradelerine herkesin saygı göstermesi olduğunu ifade eden Başkan Tamak, “Biz, işçi ile bir olmak istiyoruz. Kimsenin işçilerimiz ile aramıza engel koymasını istemiyoruz. İşçilere, 'İlla bizim sendikamıza da üye olacaksınız' demiyoruz. Çok sıkıntımız var. Her şeyin başında örgütlenme ile ilgili sıkıntımız var. Her mesleği temsil eden bir sendika var. Yine diyorum 'İlla bize gelin üye olun' demiyoruz. İşçi ile aramızdan çekilsinler. Biz, nasıl kendilerine saygı gösteriyorsak, aynı saygıyı bizler de bekliyoruz” dedi.  

SENDİKALILAR İŞİNDEN OLUYOR

2015 yılında genel kurulu 380 kişi ile yaptıklarını, bugün sayılarının 670'e ulaştığını ve Demiryolu İşçileri Sendikası (Demiryol-İş)'in kapanmaması için çok mücadele ettiklerini dile getiren Demiryol-İş Konya Şube Başkanı Adem Gül, “Büyümeye ve şubemizi büyütmeye çalıştık. Çok zor şartlarda mücadele ettik Büyük engeller ile karşılaştık. Hiç bir belediye bize yardım etmedi ve bize karşı durdu. Sendikamıza üye etmek istediğimiz arkadaşlarımız, işlerinden oldu” dedi.  “Geçtiğimiz günlerde Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanına ziyarete gittik” diyen Başkan Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başkana 'Demokrasi' dedik. 'Demokrasi nereye kadar? Demokrasi, benim bulunduğum yere kadar' dedi. Başkan bey, 'Demokrasi beni rahatsız edecek boyuta geldiyse bu demokrasiden sayılmaz' demeye çalıştı. Biz, yapılan her seçimin sonucuna saygı gösteriyoruz. Biz de insanların sendika seçimine saygı gösterilmesini arzu ediyoruz ve bekliyoruz. Biz, bu yönden çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri