Demirtaş’tan Sonra İhsanoğlu’nun Seçim Ekibine De Saldırı

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim ekibi, Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize'de saldırıya uğradı. Rize’de geçtiğimiz günlerde de bir diğer cumhurbaşkanı adayı Selahattin...

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim ekibi, Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize'de saldırıya uğradı. Rize’de geçtiğimiz günlerde de bir diğer cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için açılan seçim standı ve stant görevlisi fiili saldırıya maruz kalmıştı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Rize İl Başkanı Hasan Peçe, parti olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize’nin Güneysu ilçesindeki yol üzerinde Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek standı açtıklarını söyledi. Kendisinin ve diğer partililerin başında durdukları stantta, bazı kişiler tarafından fiili saldırıya maruz kaldıklarını iddia eden Peçe, “Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu Bey'e destek çalışmalarımız devam ediyordu. Bu süreçte Salarha Dörtyol Köyü mevkiinde stant açtık. Destek çalışmalarımızı yaparken, oradaki insanların bizi daveti üzerine bir kahvenin önünde konuşma yapmak istedik. Burada konuşma yapmamız engellendi. Fiili darp olayına maruz kaldık. Burada bizi tartakladılar, dövmeye kalktılar. Konuşmamız engellendi, darp yapmaya kalktılar.” dedi. Peçe, kendilerine saldıran kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Rize’de geçtiğimiz günlerde de cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a destek için Memişağa Parkı’nda stant kuran Necmettin Durmuş isimli şahsa ve standa saldırı yapılmış, olayda Durmuş hafif şekilde yaralanmıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri