Demirtaş'tan çözüm süreciyle ilgili açıklama

İşte BDP'li vekillerin İmralı görüşmesi sonrası Demirtaş'In yaptığı açıklama..

BDP'li vekiller Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Pervin Buldan'ın İmralı ziyareti sonrası BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş süreçle ilgili bir açıklama yaptı.

Öcalan'ın süreçle ilgili bir taslak plan üzerinde çalıştığını ve bir iki hafta içerisinde hazırladığı metni kendilerine ulaşacağını ifade eden Demirtaş, sürecin olumlu sonuçlanması için BDP olarak her türlü çalışmaya hazır olduklarını da ifade etti.
İŞTE DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Bütün halkların özgürce yaşayabileceği bir Türkiye için kararlı olduğunu, lkendisinin de ciddi olduğunu aktardı. Herkesin bu sorumlulukla olaya yaklaşması gerektiğini ifade etmiştir.
Kredi Kartı Borcunuz Bitmiyor mu? Arayın yardımcı olalım...

Kan aksın insanlar ölsün diye bekleyenlerin dışında herkesin beklediği süreç başlasın istiyor. Kendisinin kararlılığı arkadaşlarımız tarafından ifade edilmiştir. Türkiye'de köklü bir demokrasi için önemli tartışmaları yapmıştır.

Kendisinin bir taslak metin hazırlamaya başladıağını ve bu metni en geç üç hafta içinde bu sürecin netleşmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Biz parti olarak bu süreç başladığından bu yana umutlarımızı ve kaygılarımızı ifade ediyoruz. BU saatten sonra hükümetin kalıcı adımlar atması beklentisindeyiz. Bu süreç sadece sayın Öcalan'ın omuzlarına yükleneceği bir süreç olamaz. Özgürlükler ve demokrasinin kurumsallaşması bakımından herkesin duyarlı olması lazım. Biz BDP olarak üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu, sorunların siyasetle çözülmesi için tüm hazırlığımızı yaptığımızı burada da İmralı'da sayın Öcalan'a da ifade ettik. Bu tarihi süreçler partizan çıkarlar uğruna heba edilmez. Meseleye mantıklı bir yaklaşım Türkiye'nin yararına olur.

Öfkeyle kinle kan davası anlayışı ile hareket edilmemesi gerekiyor. 30 yıllık bu savaşta büyük acılar çekildiğini bu barış anlayışına sunacağı destekle ortaya koyacağını umut ediyoruz.

Bu kararlı duruşu desteklemek çözüm isteyen herkesin bir tavrı olmalıdır. Özgürlükler ve demokrasinin geliştirileceği bu süreçte tüm hazırlığımızı yaptık.
3 MEKTUP İDDİASI

Kendisinin taslak metinler üzerinde çalıştığını ifade etmiştirk. Bu metinler son halini alacak. 1-2 gün içerisinde cezaevi yönetimi aracılığıyla bu metinler bize ulaşacak ondan sonra tüm detayları paylaşacağız.
21 MART'TA ATEŞKES

Bir çağrı yapılacaksa bu kendisinin vereceği bir karar. Özellikle 2-3 haftalık sürecin kritik olduğunu anlatmaya çalışıyorum.. Herkesin sağduyulu önerilerini ciddiyetle sunması gerektiği bir dönem geçireceğiz. YEni brü sürecin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini göreceğiz. Hükümet ve parlamento dışındaki çevrelerin sunacağı katkılar belirleyici olacak. Biz bekliyoruz ki Nevruz'a kadar olumlu bir netice alınması.
PKK'NIN ELİNDEKİ İSİMLER

Bu konuda bizim bir somut bilgi yok. Bu konuda bir gelişme olması için üzerimize düşen ahlaki sorumluluğu almaya hazırız. Heyerlerin bir kaç defa adaya gitmesi gerekir.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri