Demirtaş'ı Öcalan ile vurdu

Başbakan yardımcısı Bozdağ, BDP lideri Demirtaş'ın müzakere konusunda yaptığı çelişkili açıklamaları gündeme getirdi.

Bozdağ, hükümete "müzakereler için hazırız" çağrısı yapan Demirtaş'a daha önce yaptığı ''Biz muhatap değiliz, siz gidin Kandil ile görüşün İmralı ile görüşün muhatap orasıdır'' şeklindeki sözlerini hatırlattı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, a Haber'in canlı yayınına katılarak soruları yanıtladı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ''müzakereler başlasın Meclis'te bir izleme komisyonu oluşturulsun'' şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bozdağ, Selahattin Demirtaş'ın söyledikleri ile yaptıklarının birbirini tutmadığını ifade etti.

Daha önceki görüşmelerde Demirtaş'ın ''Biz muhatap değiliz, siz gidin Kandil ile görüşün İmralı ile görüşün muhatap orasıdır'' dediğini hatırlatan Bozdağ, terörle mücadele kararlılıkla devam edeceğini, ama siyasetle de müzakere yapılacağını söylediklerini hatırlattı. Terörle mücadelede kararlılıklarının devam edeceğini ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

TERÖRLE MÜCADELEYE DEVAM

''BDP ortaya koyduğu yaklaşımlarla terör örgütünün adeta bir parçası olduğunu ortaya koymuş oldu. Terör örgütü mensuplarıyla teröristlerle kucak kucağa fotoğrafların ve görüşmelerin ve ortaya koymaya çalıştığı bütün eylemlerin, BDP'nin iradesinin olmadığını gösteriyor. Terör örgütünün elinde akıllarının, fikirlerinin her şeylerinin rehin olduğunu gösteriyor. 

BDP İLE GÖRÜŞME ZAMAN KAYBI

Kendi kendine karar verme yetkileri olmayan sürekli başka bir yerden talimat alan, talimata göre pozisyon değiştiren bir yaklaşım içerisinde. Yani bağımsız bir fikir, bağımsız bir çözüm, bağımsız bir noktaya gelme gibi bir durum BDP için söz konusu değildir. O yüzden de biz açık açık söyledik 'Bu haliyle BDP ile görüşmenin Türkiye'ye zaman kaybettirmekten başka hiçbir şeyi olmayacak.''

''Terörü sona erdirecek, terörü bitirecek terörü ortadan kaldıracak adımlar neyse biz onları atarız, atmaktan da çekinmeyiz'' ifadelerini kullanan Bozdağ, ülkenin hayrına ise yeniden görüşme yapılabileceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri