Demirtaş'a heykel yanıtı

Erdoğan, BDP'li Demirtaş'ın tartışma yaratan Öcalan heykeli çıkışıyla ilgili konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Öcalan'ın heykeli dikeceğiz" sözlerini sert bir dille eleştirdi.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Demirtaş dün Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde düzenlediği mitingde: "Kürtlerin katili' Kenan Evren'in heykellerinin dikilmesinden, okullara adının vermesinden rahatsızlık duymayanlara sesleniyorum. Öcalan'ın posterini Kürdistan'da asmayacaklar da nerede asacaklar, daha heykelini dikeceğiz. Bunu kafanıza yazın" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

"KALP OLMAYINCA BETON DÖKERLER"

Erdoğan, Demirtaş'ın tartışma yaratan heykel çıkışıyla ilgili olarak, BDP'nin heykel konusunda bölgenin CHP'si olma yolunda ilerlediğini belirterek; "Dün bölücü örgütün temsilcisi liderimizin heykelini dikeceğiz diyor. Kalp olmayınca beton dökerler. Bunlar bölgenin CHP'si olma yolundalar. Öldürmede, süründürmede CHP'den bir farkları yok. Farklılıklara tahammülleri yok. Heykel olayına da girdiler ve fark tamamen ortadan kalktı. Ortalığı pislik götürüyor sizin derdiniz heykel dikmek. Kusura bakmayın millet yeni bir faşizme asla ama asla geçit vermez. Saddam'ın, Stalin'in, TİTO'nun, Esad'ın heykelleri tek tek yıkılıyor. Bunların heykelleri bu topraklarda kendilerine kaide bile bulamaz. Her biri birer medeniyet şehri olan doğunun o manevi atmosferi, o heykeli yapılmadan parçalayacak kudrete sahiptir." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri