Demirtaş yeniden BDP genel başkanı

BDP'nin 2. Olağanüstü Kongresi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapıldı. Kongrede ilk kez Türk bayrağı vardı.

Barış ve Demokrasi Partisi Olağan Kongresi'nde Selahattin Demirtaş yeniden genel başkanlık görevine getirildi.

BDP'nin Olağan Kongresi'nde bir ilk yaşandı. Bugüne kadar BDP kongrelerinde asılmayan Türk bayrağı, ilk defa kongrede yer aldı.

Ayrıca yüzünü poşu saklayan bir kişi sahneye fırlayarak elindeki Öcalan posteriyle tur attı. Daha sonra görevliler tarafından sahneden indirilen yüzü kapalı kişi için anons yapıldı

Geçtiğimiz haftalarda yapılan AK Parti Kongresi'ne katılarak, salondakilerden de büyük alkış alan ve tartışma yaratan Irak’ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin, BDP Kongresi'ne katılmaması ise dikkat çekti. Sinevizyon gösterisinde toplumsal olaylardan kesitler sunuldu.

Kimi zaman 'Katil Erdoğan' sloganı atılırken, kimi zaman ise BDP'li milletvekillerinin polislere gösterdiği engellemeler alkışlandı. Yuhalamaların da yaşandığı sinevizyon sonrası BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak bir konuşma yaptı.

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 2. Olağanüstü Kongresi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda başladı. Bin 190 delegenin katıldığı kongrede eş başkan, parti meclisi ve disiplin kurulu üyeleri belirlendi.

İLK DEFA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Bugüne kadar BDP kongrelerinde asılmayan Türk bayrağı, ilk defa kongrede yer aldı. Tam da onun karşısına Abdullah Öcalan'ın posteri asıldı. Bu iki olay da BDP kongrelerinde bir ilk olarak yaşandı.

ÖCALAN POSTERİYLE SAHNEDE TUR ATTI

Kongreye yurdun çeşitli illerinden katılımlar olurken, polis ise spor salonunun etrafında her türlü provokasyona karşı yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Partililer sıkı bir aramanın ardından kongre salonuna alınırken, Uludere'de hayatını kaybedenlerin annelerinin de bulunduğu kongrede, Uludere'ye ilişkin posterler de yer aldı. 

"Özerk Kürdistan, Demokratik Türkiye", "Direne direne özgürlüğe yürüyoruz", "Barışın elçisi İmralı'da" şeklindeki pankartlar bulunan kongre salonunda ayrıca yüzünü poşuyla saklayan bir kişi sahneye fırlayarak elindeki Öcalan posteriyle tur attı. Daha sonra görevliler tarafından sahneden indirilen yüzü kapalı kişi için anons yapıldı.

ÖCALAN LEHİNE SLOGANLAR ATTI

Yüzü kapalı grup için, "Postere gerek yok, zaten posterimiz var tüm salon sahip çıkıyor Öcalan"a anonsu yapılırken, anonsun ardından ise tribünlerde bulunanlar ayağa kalkarak Öcalan lehine sloganlar attı.

Sahnenin sağ kısmında büyük bir Türk bayrağı bulunurken, kongre İngilizce, Sorani, Soranca ve Kurmanci dillerine çevrildi.

ÖCALAN'IN KARDEŞLERİ DE SALONDA

Kürtçe şarkılarla devam eden kongreye Öcalan'ın kardeşleri Mehmet Öcalan ve Fatma Keskin de katıldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri