Demirtaş İstifayı Yalandı, Seçimden Sonra Olmayacağı Mesajı Verdi

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinden istifa edeceği şeklindeki haberleri yalanladı ancak seçimden sonra BDP’nin başında olmayacağının mesajını da verdi.

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinden istifa edeceği şeklindeki haberleri yalanladı ancak seçimden sonra BDP’nin başında olmayacağının mesajını da verdi. Demirtaş, “Partimizde eş başkanlık konusunda tartışma yoktur. İstifa söz konusu değil. Koltuklar halkın emanetidir. Bizler de koltuklara yapışıp kalan kişiler değiliz. Seçim sonrasında ortaya çıkacak duruma göre partimiz bu tartışmaları yapar.” dedi.

BDP’nin TBMM’de düzenlemesi gereken grup toplantısını iptal edilirken partinin genel başkanı Diyarbakır’da basın toplantısı yaptı. Demirtaş, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketiyle ilgili ilk kez değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin sürecin başında bir müzakereden söz ettiğini belirten Demirtaş, “Hükümet bunu bir karşılıklı diyalog üzerine kurulu bir süreç olarak tanımlıyordu. Açıklanan paketin içeriğinden ortada hiçbir süreç kalmadığını teyit olmuş oldu. Bugünkü grup toplantısında da Başbakan ortada süreç olduğunu kabul etmiyor. Açıkladığı paketin süreçle de alakası yok. Ortada diyalog da yok. Hükümet fiili olarak süreci bitirmiş haldedir.” diye konuştu.

Pakette yer alan andımızın 3-4 yıldır zaten çocukların okumadığını belirten Demirtaş, başörtüsü sorunu da halkın çözdüğünü dile getirdi. Demirtaş, “Bitmiş bir meseleyi AK Parti şimdi kendi başarısıymış gibi gösteriyor.” dedi. Türkiye’de ana dilde eğitime karşı olan kimsenin olmadığını anlatan Demirtaş, “Çünkü Kürtlerin haklarını elde rehin olarak tutulmak isteniyor. Sen kimsin ki sadaka dağıtıyor gibi hak dağıtıyorsun. Bu toprakların hepimizin ise Türk’ün çoğu sadece özel okulda Türkçe eğitim yapmıyorsa diğerlerinin de hakkıdır. Bu devlete vergi verirken sadece devletin asıl çocukları özel okulda eğitim alsın diye vermiyoruz.” diye konuştu.

Demirtaş, batıda HDK ile seçime gireceklerini hatırlatarak, o partinin kendileriyle bir ayrımının olmadığını kaydetti. Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının da bir bayan olacağını belirterek, başörtüsü konusunda bir sorunlarının olmadığını, başörtülü kişilerin de müracaat edebileceklerini dile getirdi. Demirtaş, basında yer alan tartışmalara da değinerek iddiaları yalanladı. Demirtaş, “Partimizde eş başkanlık konusunda tartışma yoktur. İstifa söz konusu değil. Koltuklar halkın emanetidir. Halk bu emaneti teslim ettiği gibi geri de alır. Zamanı geldiğinde biz de teslim etmesini biliriz. Seçime kadar gündemimizde olağanüstü kongre yok. Seçim sonrasında tartışmalarını yapar partimiz. Hiçbir dönem partimiz şahıslara bağlı olmadı, şahıslara bağlı bir parti olmadığımızı herkesin bilmesi lazım. Bizler de koltuklara yapışıp kalan kişiler değiliz. Yeri ve zamanı geldiğinde bizler de bu emanetleri teslim edeceğiz. İstifa söz konusu değil ama değişiklik her parti de yaşandığından daha demokratik şekilde BDP’de de yaşanmıştır. Bundan sonra da böyle olacaktır.” diye konuştu.

'KENDİ BÖLGEMİZDE OKULLAR AÇMA VE KİTAP BASMA FAALİYETİMİZ VAR'

Paketten İmralı ve Kandil’e dönük en küçük bir düzenleme dahi çıkmadığını belirten Demirtaş, hükümet bu süreci yürütmek istemediğini ileri sürdü. Demirtaş, “Biz mücadele edeceğiz. Hükümete adım attırmaya çalışacağız. Biz kendi bölgemizde okullar açma, ders kitapları basma gibi faaliyetler yapacağız. Nasıl andımız meselesini kendimiz çözdük, ana dilde eğitimi de kendimiz çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, devletin Öcalan’dan silah bıraktırmasını istediğini belirterek, “Bunun açık açık konuşulması lazım. Ana dilde eğitim ve bölgesel yönetimin hükümetin gündemine alınması lazım.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri