Demirtaş: Despotizme İzin Vermeyecek Güç Olarak Biz Varız

HDP Eş Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Türkiye’de despotizme izin vermeyecek güç olarak var olduklarını belirterek, “Hiç kimse asla tek adamlıktan korkmasın, çünkü ben tek adamım diyenin karşısında biz de...

HDP Eş Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Türkiye’de despotizme izin vermeyecek güç olarak var olduklarını belirterek, “Hiç kimse asla tek adamlıktan korkmasın, çünkü ben tek adamım diyenin karşısında biz de özgür düşünceye sahip kardeş halklarız. Bu ülkede despotizme, diktatörlüğe izin vermeyecek bir güç olarak, halkların ve demokrasinin teminatı olarak varız. Hiç kimse korkmasın, bütün ezilenlerin yanında olmaya devam edeceğiz.“ dedi.

Seçim sonuçlarını Diyarbakır’da takip eden cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, sonuçların netleşmeye başlamasının ardından kameraların karşısına çıktı. Cumhurbaşkanı seçimini, ilk kez halk oylamasıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Demirtaş, “Bütün halkların yararlarına olması için büyük bir çaba gösterdik. Umut ediyorum sonuçlar hayırlı olacaktır. Bütün halklar için barış, kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Ebetteki bizler HDP ve dostlarımızla birlikte, Türkiye’ye aydınlık gelecek adına hakiki bir umut oluşturmak istedik. Bu seçim, bunun için fırsat oldu. Türkiye’nin her yerinde savunduğumuz ilkelerin gönülden tartışılmasını yürekten sahiplenilmesini istedik ve bunu önemli ölçüde başardık.” diye konuştu.

“SEÇİM KAMPANYAMIZ HEDEFİNE ULAŞTI”

“Ortaya koyduğumuz temel ilkeler karşılık buldu. Bu açıdan seçim kampanyamız hedefine ulaştı.” diyen Demirtaş, önemli çıkış ve başarı yakaladıklarının altını çizdi. Demirtaş, “Bundan sonra da savunduğumuz bütün ilkeleri, öngördüğümüz ortak geleceği bütün halklar adına daha güçlü ısrarla şekilde savunmaya devam edeceğiz. Elbette yarından başlayarak partimizi Türkiye’nin her yerinde güçlü bir örgütlülüğü kavuşturacağız. Bu seçimle birlikte yeni bir başlangıca atmış olduk. Her kesimiyle bir arada emekten yana, barıştan ortak bir gelecek kurma hedefi olmuştur.” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM, EŞİT VE ADİL OLMAYAN YARIŞTA ZORLUKLARLA YAPILDI”

Bu seçimin sıradan olmadığını, çok büyük dezavantajla adil ve eşit olmayan bir yarışta büyük zorluklarla mücadele ederek, bu mesajı halka ulaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Demirtaş, “Bir yanda devletin bütün gücünü fütursuzca kullanan bir aday, düşmanlaştırıcı ve ötekileştirici bir dil, ırkçılık ve mezhepçilik yaparak, kimlikleri, mezhepleri meydanlarda yuhalatarak kendisine oy toplamaya çalışan bir aday, bir taraftan da bizim gibi ilkeler uğruna taviz vermeyen bir çizgi vardı ve bu çizgi vardı. Artık sarsılmaz bir çıkış yapmayı başarmıştır.” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönem Türkiye’nin temel siyasetini, kendilerinin ortaya koyduğu çizginin belirleyeceğini dile getiren Demirtaş, “Irkçı, mezhepçi çizginin çatı çizgisi dahil iflas ettiği ortaya çıkmıştır. Bu seçim, bu umudun gerçekten Türkiye’de kalıcı geleceğine dair bir umut ortaya çıkarmıştır. Umut ediyorum, bize oy vermeyi arzulayan milyonlar bir sonraki seçimde oy vermeyi kararlaştırmıştır.” dedi.

Elde ettikleri sonucun, oran itibariyle hemen hemen hedefledikleri oran olduğunun altını çizen Demirtaş, şöyle devam etti: “Fakat şu hususa dikkat çekmek istiyorum. Sandıklar ilk başlarda büyük bir hızla açılırken, sonuçlanırken, yaklaşık 45 dakikadır yüzde 98’de tıkanmıştır. YSK’da bu oran yüzde 9’dur. 45 dakikadır Anadolu Ajansı yüzde 98’in açılma oranının neden üzerine çıkmadığını merak ediyoruz, araştırıyoruz. Çünkü birçok yerde şaibeler var. Bu seçimde önümüzde barajları, engelleri, önyargıları kırmayı başardık. Özellikle Kürt halkının bu dönemde verdiği güçlü destek onur vericiydi. Bu elin Edirne’de, İzmir’de, Gümüşhane’de, Konya’da tutulmuş olması hepimizi umutlandırmıştır. Geleceğe dair özgür adil bir kardeşliği örmemiz konusunda herkeste bir heyecan oluşturmuştur.”

“AKTİF SİYASET YAPMAK İSTERSE KARŞISINDA SERT BİR MUHALEFET GÖRECEK”

Başbakan Erdoğan’ın, YSK resmi sonuçlarından sonra Çankaya’ya çıkmış bir cumhurbaşkanı olacağını dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti: “Bir cumhurbaşkanı olarak bütün halkların ortak hassasiyetini dikkate almayan bir yaklaşım içinde olursa biz muhalefet partisi olarak kendisini de eleştirmekten uzak durmayız. Kendisi, eğer aktif bir siyaset yürütmek istiyorsa karşısında sert bir muhalefet görecektir. Yani bunu göze alıyorsa aktif bir cumhurbaşkanı olarak siyasete müdahale edeceğim diyorsa, karşısında da muhalefeti göstereceğiz. İlkelerimize aykırı davranan kim olursa olsun sıfatı cumhurbaşkanı olur, başbakan olur, bakan olur, kim olursa olsun her yanlış yaptığında eleştireceğiz.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri