Demirkapı Tüneli yılan hikayesine döndü

İbradı ile Derebucak arasında yapımına 2013'te başlanan Demirkapı Tüneli'nde, “2016 yılının sonunda tünel ve yol bitecek” denilmesine rağmen, çalışmalar bir türlü bitirilemedi.

İbradı ile Derebucak arasında yapımına 2013'te başlanan Demirkapı Tüneli'nde, “2016 yılının sonunda tünel ve yol bitecek” denilmesine rağmen, çalışmalar bir türlü bitirilemedi. Konya'da vaktinde bitirilemeyen projeler arasında Demirkapı Tüneli de yer aldı. Yapımına 2013 yılında başlanan, 2016 yılının sonunda bitirilmesi öngörülen, Konya ile Antalya arasını 30 kilometre daha da kısaltacak olan ve 4 dakikada iklimi değiştirecek Demirkapı Tüneli'nde planlanan program tutmadı. Tünelde ışık beklenenden ancak 6 yıl sonra görülebildi. Yeni hedeflere göre Demirkapı Tüneli'nin şimdi de 2022 yılının sonunda bitirilmesi planlanıyor. Konya'nın ekonomisine ve turizm potansiyeline de katkı sağlayacak tünelin bitirilmesi dört gözle bekleniyor.

KARAYOLLARI 2016'DA BİTECEK DEMİŞTİ

Karayolları, 2015 yılında çalışmalar ile ilgili açıklama yapmış ve şunları söylemişti: “İmalat, hedeflenen sürede tamamlanacak. 2016 yılının sonunda tünel ve yolun bitmiş olmasını bekliyoruz. Tünel imalatında bin 920 metre aşıldı. Tek tüp ve 12 metre genişliğinde inşası devam ediliyor. Tünelden 80 kilometre hızla 4 dakikada geçilebilecek.”Tünel inşaatını yürüten firmanın şantiye şefi Amaç Altındaş ise 2015 yılında şunları dile getirmişti: “Çalışmalarımız gece gündüz çift vardiya olarak devam ediyor. Zemin müsaade ettiğince hızlı ilerlemeye çalışıyoruz. En kötü ihtimalle 2016 sonunda projeyi sonlandırmayı planlıyoruz.”

İKİNCİ TÜNEL YAPIMI 2017 YILINDA BAŞLADI

Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergahlı Yeni Konya-Antalya karayolu yapım çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan Demirkapı Tüneli’nin ardından ikinci tünel yapım çalışmaları da 2017 yılında başlamıştı.

BAKAN “2022 YILININ SONUNDA TAMAMLANACAK” DEDİ

5 kilometrelik Demirkapı Tüneli Antalya'yı İç Anadolu'ya daha da yakınlaştıracak. Antalya-Konya arasındaki mesafeyi 30 kilometre kısaltacak olan tünel, yıllık 36,5 milyon TL tasarruf sağlanmasına da katkı sağlayacak. Demirkapı Tüneli'nin tam faaliyete geçmesiyle birlikte Konya'nın da turizm potansiyeli artacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tünelde ışığın göründüğünü, 2022 yılının sonunda çalışmaların tamamlanacağını dile getirdi.

ANTALYA KONYA ARASI 30 KİLOMETRE KISALACAK

Tünel ve yol yapım çalışmaları, Antalya-Konya arasındaki mesafeyi 30 kilometre kısaltacak. Konya-Antalya arasında Seydişehir-Akseki-Manavgat üzerinden sağlanan yola alternatif olacak yeni yol, Konya-Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergahından Gembos ve Eynif ovalarından geçerek, Antalya'nın Serik ilçesine bağlanacak.

PROJE TAMAMLANIRSA TURİZM GELİRİMİZ ARTAR

TÜRSAB Konya B.T.K. Başkanı Özdal Karahan, projenin tamamlanması durumunda Antalya'dan Konya, Kapadokya bölgesine hareketliliğin daha fazla olacağını belirtti. Antalya'ya gelen turistlerin kısa süreli seyahat imkânından ötürü Konya'ya geleceğini de aktaran Başkan Karahan, “Proje tamamlanırsa, şehrimizin turizm değeri ve geliri daha da artacak. Kültür turları şehrimizin ekonomisine artı değer sağlayacak” dedi.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (20)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri