Demirel: Okullar çok önemli

TBF Başkanı Turgay Demirel, 24 Şubat Salı günü yapılacak olan Basketbol Okulları toplantısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Basketbol okullarıyla ilgili yeni bir açılım başlatan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, basketbolun ve spor kültürünün gelişmesi için ülkenin insan kaynağının iyi değerlendirilip doğru eğitilmesi çok önemli olduğunu vurgulayarak, bu yolda sayıları binlerce olan spor okullarına önemli sorumluluklar düştüğünü belirtti.

Turgay Demirel yaptığı açıklamada “24 Şubat Salı günü yapacağımız toplantının, basketbol okulları sektörü için önemli bir adım olacağını düşünüyoruz. 2010 Dünya Şampiyonası Türk Basketbolu için önemli bir fırsattır. Milyonlarca çocuk ve genç basketbola ilgi gösterecek, aileleri onları bu spora yönlendirmeye çalışacak. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak biz de, bu ilginin doğru yönlendirilmesi ve kulüp öncesi yaş grubu çocuklarımızın doğru basketbol temelini alabilmeleri için basketbol okullarının çok önemli olduğu gerçeğini görüyoruz. Onları desteklemek ve geliştirmek için bir projeyi başlatıyoruz” diye konuştu.

Demirel, “Sektörün temsilcileriyle buluşup, onların katılımıyla ve katkılarıyla basketbolun sağlıklı gelişmesi için bir yol haritası oluşturulmasını hedefliyoruz. 24 Şubat’taki buluşmadan sonra basketbol okulları sektörünün temsilcilerinin önerileri ve katkılarıyla önemli gelişmeler kaydedeceğimize inanıyoruz. TBF olarak bu sektöre gereken her türlü desteği vermeyi amaçlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Basketbol okulu çalışması yapan özel kuruluşlar, spor kulüpleri ve derneklerin üst düzey yetkililerinin katılımıyla gerçekleşecek buluşma, 24 Şubat Salı günü 13.30- 17.00 arasında Taksim The Marmara Oteli Balo Salonu’nda yapılacak. TBF adına Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gözet’in koordinasyonunda düzenlenecek olan ve sektör temsilcilerinin katkılarıyla basketbolumuzun sağlıklı gelişmesi için bir yol haritası oluşturulmasının hedeflendiği bu buluşmaya, Türkiye’nin tüm illerindeki basketbol eğitimi veren basketbol okullarının temsilcileri davetlidir. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri