Demirel: Basketbola gölge düştü

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Fenerbahçe Ülker ile Efes arasında yapılan Beko Basketbol Ligi final serisinin son maçında yaşanan olayların basketbola gölge düşürdüğünü ancak yaşananların Efesin haklı şampiyonluğunu hiçbir zaman gölgelememe
“Olimpik Burs Projesi”nin Cemil Topuzlu Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’ndaki tanıtım gecesine katılan Demirel, final serisine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ortaya konulan mücadele anlamında çok güzel bir final serisi olduğunu ifade eden Demirel, “Her maçın son anına kadar çok büyük bir basketbol mücadelesi vardı. 6 maçın 5’ini deplasman takımları kazandı. Alışık olmadığımız neticeler ortaya çıktı. Oynanan basketbol anlamında çok memnunum. Bu Türk basketbolunun geldiği noktayı gösteriyor. Avrupa’nın pek çok ligine baktığımızda Beko Basketbol Ligi üst düzeyde” diye konuştu. Final serisinde 5. maçın sonunda, bütün bir sezon uygulanmayan bir kararın yorumuyla ilgili olarak gelinen noktada bazı olayların çıktığını anlatan Demirel, şunları kaydetti: “İstenmeyen olaylardı. Bunlar basketbolumuza tabii ki gölge düşürdü. Ancak bu, güzel final serisini, Efes Pilsen’in haklı şampiyonluğunu hiçbir zaman gölgelememeli. Efes Pilsen’in kupa alma şansı vardı. 6. maçı izledim. Maçtan sonra istenmeyen olaylar açıkçası beni fazlasıyla üzdü. Oradaki tepkiler ve o yaşananlar... Bu nedenle merasime katılmadım. Efes Pilsen 13. kez şampiyon oldu. Türk basketboluna büyük yatırımlar yapıyor. Fenerbahçe Ülker de son iki sezondur şampiyon oluyor. Ortada iyi bir mücadele vardı. Ben olaya hep pozitif bakıyorum. İlerisi için nasıl ders alacağız, neleri önlem olarak alacağız, güvenlik nerelerde aksadı, bunları değerlendireceğiz.”

KARAR BİR İKİ HAFTAYI BULABİLİR

Demirel, son maçta yaşanan olaylarla ilgili disiplin kurulunun gerekli cezayı vereceğini, ancak kararın açıklanmasının bir iki haftayı bulabileceğini söyledi. Final serisi boyunca üst üste maçlar olduğu için kurulun süratle kararlar aldığını ancak şu anda acil olmadığını dile getiren Demirel, şunları söyledi: “Kurullarımız çalışıyor, dosyalar geliyor önlerine. Yapılması gerekenleri yaparlar. Disiplin Kurulu, final serisinde süratli karar alıyordu, çünkü üst üste maçlar vardı. Bugünden yarına aciliyet olmadığı için belki bu kararın açıklanması bir iki haftayı bulabilir. Belgelerin gelmesi, kurulun toplanması gibi... Disiplin Kurulu, mutlaka bu konuda gereken tedbirleri aldığı gibi gereken cezaları verecektir.” 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri