Demirçalı, Bakan Bozdağ'a, Katip Ve Mübaşirleri Sordu

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı; zabıt katibi, mübaşir, yazı işleri müdürleri ile teknik hizmet sınıfı çalışanlarının sorunlarını Meclis'e taşıdı. Demirçalı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, "Bu çalışanların...

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı; zabıt katibi, mübaşir, yazı işleri müdürleri ile teknik hizmet sınıfı çalışanlarının sorunlarını Meclis'e taşıdı. Demirçalı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, "Bu çalışanların yaşadığı ücret adaletsizliği ve can güvenliği gibi hayati sorunlarının çözümsüz bırakılması bilinçli bir politika mıdır?” diye sordu.

Demirçalı, TBMM Başkanlığı’na, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Türkiye’de adalet mekanizmasının sadece hâkim ve savcılardan oluştuğu düşünülmektedir. Adalet sisteminin emekçileri olan zabıt katipleri, mübaşirler, yazı işleri müdürleri ve teknik hizmetler sınıfı çalışanlarının çalışma koşulları gittikçe kötüleşmektedir. Demokrasinin özümsendiği rejimlerin vazgeçilmezi olan yargı bağımsızlığının dahi tartışılabilir hale geldiği günümüz Türkiyesinin adalet sistemi eleman yetersizliği, cezaevi koşulları, doluluk oranları ve uzun tutukluluk süreleri gibi pek çok önemli sorunla karşı karşıyadır. Adalet mekanizmalarının içinde bulunduğu bu çıkmaz sıklıkla karşımıza çıkan hak ihlallerini açıklar niteliktedir. Yukarıda kısaca özetlediğimiz durum, Türkiye hukuk sisteminin adaleti olmadığını kanıtlar niteliktedir." dedi.

Demirçalı'nın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan yazılı yanıt istediği sorular şöyle: "657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddesinde ‘adalet hizmetleri sınıfının’ oluşturulması yönünde bir çalışma yürütülmemesinin sebepleri nelerdir? Adalet çalışanlarının ulaşım ödeneği, fazla mesai ve nöbet ücretlerinin ödenmemesi gibi sorunlarına çözüm getirecek yukarıdaki düzenleme bilinçli olarak mı geciktirilmektedir? Adalet Bakanlığı'nda çalışan 4/C’li personel sayısı kaçtır? Uzmanlık ve titizlik gerektiren adli çalışmaları yürüten sözleşmeli adalet çalışanlarının kadroya alınmamasının sebepleri nelerdir? Bu çalışanların yaşadığı ücret adaletsizliği ve can güvenliği gibi hayati sorunlarının çözümsüz bırakılması bilinçli bir politika mıdır?"

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri