Demir ve Çimento fiyatlarındaki artış tedirgin ediyor

Demir ve Çimento fiyatlarındaki artış tedirgin ediyor
MÜSİAD Konya Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Murat Çankırlı, inşaat sektöründeki maliyet artışlarının ciddi seviyelere ulaştığını belirterek, “Son bir ay içerisinde çimento fiyatlarındaki yüzde 15, demir fiyatlarında yüzde 45 oranında yaşanan fiyat artışı ve yan ürün fiyatlarındaki yükselme inşaat maliyetlerini ciddi oranda arttırdı. Bu zamlar müteahhitleri zor durumda bırakıyor” dedi.
MÜSİAD Konya İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Murat Çankırlı, son dönemde inşaat maliyetlerinde yaşanan yüksek artışı değerlendirdi. Müteahhitlerin artan maliyetler karşısında yeni iş yapmakta zorlandığını dile getiren Çankırlı, “Çimentoya gelen zamların ardından hazır beton fiyatlarındaki artış, demir fiyatlarındaki hızlı yükselme maliyetleri yükseltti. Bu maliyetlere rağmen inşaat yapan müteahhitlerimiz bir de ev kredilerinde faiz arttırılması nedeniyle satışlarda zorlanınca sektör ciddi bir darboğaza girme eşiğine geldi” dedi. Demir fiyatları kadar çimento fiyatlarındaki hızlı yükselişin betonun metreküp fiyatını arttırdığını hatırlatan Çankırlı, “Bizler sadece inşaat sektöründe değil yan sanayide de birçok meslek kolunun önemli bir noktasıyız. İnşaat sektöründe yaşanacak durağanlık bu sektörlerde de daralmalara yok açacaktır. Bu da ülkemizin ekonomik olarak ciddi sorunlar yaşamasına sebep olacaktır” şeklinde konuştu.
Müteahhitlerin yaşadığı sıkıntıların çözümü için hükümetin ekonomik yaptırımlar uygulaması gerektiğini belirten İnşaat Sektör Kurul Başkanı Çankırlı, “Maliyetlerde yaşanan artış, satışlarda meydana gelen düşüşün ardından birde kriz söylemi bizleri tedirgin ediyor. İnşaat sektörü darboğaza girmeden mutlaka gerekli tedbirler alınmalı. İnşaat sektöründe yaşanacak ekonomik sorunlar ülkemizi ciddi şekilde etkileyecektir” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri