Demir: Maçların telafisi yok

Konyaspor’un tecrübeli futbolcusu Zafer Demir, play-off’ta her maçın final niteliği taşıdığını ve telafisi olmayan maçlar oynayacaklarını söyledi.
Demir, Adanaspor maçının kazanılması halinde Süper Lig yolunda önemli bir avantaj elde edeceklerini belirterek, taraftarlarımızın desteğiyle geri dönüşü olmayan yolun sonunda Süper Lig’e çıkacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Adanaspor’un en dengeli takım olduğunu belirten Zafer Demir açıklamasını şöyle sürdürdü. “Yükselme grubunda yeni bir statü uygulanıyor. Lig usulü oynanacak. Daha önce bir maç sonunda takımlar kademe atlıyorlardı. Şimdi ise 3 puanı alan takım Süper Lig yolunda yüzde 60 avantajlı duruma geçecek. Bu bizim içinde geçerli diğer takımlar içinde geçerli. Burada biraz daha güçlü olan ve kazanan tarafın bir adım daha öne geçeceğini düşünüyorum. Bu tür maçlarda tecrübe çok önemli. Ama tecrübe sahada çalışırsan, istediklerini ortaya koyarsan avantaj oluyor. Tecrübeni sahada kullanamadıktan sonra bir işe yaramadığını da biliyoruz. Adanaspor, Yükselme Grubu maçlarında en dengeli takım. Bunu Konya’da oynadığımız maçta da gördük. Adanaspor maçını kazandığımız takdirde öyle de sonuçlanacağına inanıyorum. Yüzde 60 değil yüzde 80 oranında büyük bir avantaj yakalayacağız.”

İstanbul’da oynanacak yükselme grubu maçlarında taraftarlara çok büyük görev düştüğünü de sözlerine ekleyen Demir, sözlerini şöyle tamamladı. “Bizim bu maçlardaki en büyük silahımız taraftarımız olacak. Bu saatten sonra onlar adına da bir bahanenin olmayacağını düşünüyorum. Bizi İstanbul’da oynayacağımız 3 maçta da gelip destekleyecekler ve Süper Lig’e yükseleceğimize şahit olacaklar. Artık Konya şehri Bank Asya 1. Lig’de mücadele etmenin zorluğunu anladı. Süper Lig farklı Bank Asya 1. Lig farklı. Küme düşerken sadece Konyaspor küme düşmedi. Konya şehri de küme düştü. Konya şehrinin isminin yeniden duyulması ve Süper Lig’de telaffuz edilmesi adına artık şehrin tüm dinamiklerinin ayaklanması ve harekete geçmesi gerekiyor. Bu yüzden başta şehri yönetenlerin ve Konya’daki kişi, kurum ve kuruluşların destek vermesi lazım. Gerisi sahada bize kalıyor. Umuyorum ki, birlik beraberlik içerisinde hareket ederek Süper Lig’e çıkacağımıza inanıyorum.”

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri