Deklarasyona 5 dernekten yalanlama!

Geçtiğimiz gün Sivil Toplum Kuruluşları Başkan Vekili Muhsin Görgülügil tarafından basına açıklanan deklarasyonda imzası bulunduğu iddia edilen derneklerden bazılarının haberi bile olmadığı ortaya çıktı.

Deklarasyonda imzası varmış gibi gösterilen derneklerden olaya sert tepki geldi. ÖĞDER, TEKDER, ESDER, DİN-BİR-DER ve ESAM şube başkanları bir açıklama yayınlayarak bildiriden haberlerini olmadığını ve yayınlanan deklarasyonun içerisinde olmadıklarını ifade etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Seçim Çalışmalarının başladığı günden itibaren Konya’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları zaman zaman kamuoyuna deklarasyon yayınlamaktadırlar. Geçtiğimiz gün de Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkan Vekili Muhsin Görgülügil tarafından basına açıklanan bir deklarasyon yayınlanmıştır. Basına dağıtılan bu metin içerisinde imzaları bulunan dernekler arasında hiçbir bilgimiz olmadığı halde derneklerimizin isimleri bu bildiride imzası var gibi sunulmuştur. Böyle bir destek ve deklarasyonun içerisinde olmadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

ÖĞDER - Şuurlu Öğretmenler Derneği Konya Şubesi - Başkan Yavuz Aydın,

TEKDER – Teknik Elemanlar Derneği Konya Şubesi – Başkan Sinan Toprak,

ESDER – Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Konya Şubesi - Başkan Mustafa Özkan,

DİN-BİR-DER – Din Görevlileri Derneği Konya Şubesi – Başkan Kemal Aytek,

ESAM – Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Derneği Konya Şubesi – Ahmet Tire.”

HÂLİD ŞEN    

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri