‘Değişmeden de bunlar yapılabilirdi’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Merhaba’ya ziyaret gerçekleştirdi. Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arslan’la bir süre sohbet eden Mustafa Kalaycı, Anayasa değişikliğine ned
Anayasa değişikliğiyle ilgili söylemlerin üretildiği ilk sıralarda vatandaşın, değişikliğin neler getirip neler götüreceğini bilmediği için evet dediğini ifade ederek, “Biz ilk günden bu yana tavrımızı koyduk. Bu değişikliğe hayır dedik. Bunu da gerekçeleri ile halkımıza anlattık. Zamanla, bir partiye gönül vermiş olan insanlar dahi hayır diyeceğini söyleyebildi. Değiştirilen bir çok madde, Anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulmayan konuları içeriyor. Bunların bir çoğunun getirisi yok. Örneğin, yaşlılara, çocuklara, kadınlara yönelik maddeler var. Yaşlılara saygılı olunacağı zaten bizim kültürümüzde olan bir şey. Ataması yapılmayan 38 bin engelli var. Bunların atamasını yapmak da ellerinde, yine anayasa değişikliğine gerek yok. Şehit yakınları ve gaziler için de aynı durum söz konusu. Onların haklarını korumana kimsenin karşı çıktığı yok. Anayasa değişikliği yapmadan önce de onların haklarını koruyabiliyordun. Memurlar için de toplu görüşme toplu sözleşmeye dönüşüyor ama grev hakkı verilmiyor” dedi.
ESAS AMAÇ AÇILIMIN ALT YAPISINI HAZIRLAMAK
Anayasa değişikliğindeki asıl amacın açılımın alt yapısını hazırlamak olduğıuna dikkat çeken MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Anayasa değişikliği ile açılımın alt yapısını hazırlıyorlar. Şu ana kadar bir iki kanun düzenlemesi yapıldı. Kürtçe propagandanın önü açıldı. Esas yapılmak istenen Türk kimliği tanımını ve eğitim dilini değiştirmek. Demokratik özerklik oluşturmak ve sonu eyalete varabilecek düzenlemeler yapmaktır. Sonuncusu ise genel aftır” diye konuştu. Kalaycı, bütün bunların önüne geçmek için Anayasa değişikliğine hayır dediklerini söyleyerek, “Bunların önüne geçmede Anayasa Mahkemesi’nin önemli bir rolü var. Çünkü bahsi geçen bu düzenlemeler, milli birlik ve bütünlüğü bozacak niteliktedir. Anayasa Mahkemesi de bu değişikliklere izin vermeyecektir” diye konuştu.
DEĞİŞİKLİKTE BAŞÖRTÜSÜNE YER YOK
Anayasa değişikliği paketinde Anayasa Mahkemesi’ni ilgilendiren maddelerle ilgili de değerlendirme yapan Kalaycı, “Başbakan, önümüzdeki dönemde iktidarda olamayacağını gördü. Bu nedenle hakkında açılabilecek davaları engellemek için Anayasa Mahkemesi’ni ele geçirmeye çalışıyor” dedi. Kalaycı sözlerinin devamında, “Anayasa değişikliğinde madem samimiydiniz. Başörtüsüyle ilgili de bir düzenleme yapabilirdiniz. Başörtüsü sorunu sabote edildi. Böylesine ciddi bir konuda dik durmadılar” dedi. Referandum sürecine de değinen Kalaycı, halkın en az yüzde 80’inin 12 Eylül’de sandığa gitmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri