Değişim hizmeti artıracak

Devlet bakanlıklarının icracı bakanlıklara dönüştürülmesi ile meydana gelen değişikliler ve yeni kurulan bakanlıklar ile taşra teşkilatlarında da yeniden yapılanmaya gidildi

Devlet bakanlıklarının icracı bakanlıklara dönüştürülmesi ile meydana gelen değişikliler ve yeni kurulan bakanlıklar ile taşra teşkilatlarında da yeniden yapılanmaya gidildi. İl müdürleri, değişikliğin hizmeti artıracağını belirtiyor

 

 

61. Hükümet ile birlikte devlet bakanlıklarının kaldırılarak icracı bakanlıklara dönüştürülmesi ve yeni genel müdürlüklerin oluşturulması ile birlikte kurumsallaşma çalışmaları tamamlanıyor. Devlet bakanlıkları; Aile ve Sosyal Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı icracı bakanlıklara dönüşürken, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın yerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birleştirilerek görevleri yeni kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığına devretti. Son olarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına dönüştürüldü. Yeni kurulan ve yapılanmaları değiştirilen bakanlıkların illerdeki müdürlüklerinde ve şubelerinde görev değişikliğine neden oldu. Şehirlerdeki bu değişiklikler, bakanlıkların il müdürlüklerinde ve şubelerinde verilen hizmetleri nasıl etkileyeceği ise merak konusu. 

 

İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ KAPATILIYOR

 

Bakanlıklarda gerçekleştirilen değişiklikler İl Çevre ve Orman Müdürlükleri'nin görevini üç müdürlüğe ayırarak, kapatılmasına neden oldu. Gerçekleştirilen değişiklik hakkında bilgi veren İl Çevre ve Orman Müdürlüğü vekil Müdürü Namık Ceyhan, müdürlüğün ormanlıkla ilgili görevleri Ormanlık Bölge Müdürlüğüne, çevreyle ilgili görevleri Çevre ve Şehircilik Müdürlüklerine ve diğer hizmetlerinin ise yeni kurulan Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'ne devrettiğini aktardı. Şu an bu müdürlükler yapılanma aşamasında olduğu için kendilerinin görevine devam ettiğini de dile getiren Ceyhan, "Yaklaşık bir ay içinde bu görev değişiklikleri tamamlanacak ve müdürlüğümüz resmen kapatılmış olacak. Kapatılan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yöneticileri ise Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı bakanlık müşaviri olarak atandı. Çalışanları ise bu müdürlükler arasında paylaştırılacak" ifadelerini kullandı.  

 

İL MÜDÜRLÜKLERİNDE YAPILANMALAR DEĞİŞİYOR

 

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın birleştirilmesiyle kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sonucu Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne dönüştü. Eski Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu'nun görevi de Çevre ve Şehircilik İl Müdürü olarak değişti. Şu an Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevini vekil olarak yürüttüğünü belirten Mehmet Yazıcıoğlu, "Bakanlığımızın değişmesi sonucu müdürlüğümüz otomatikman değişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kurumsallaşma ve yapılanma aşamasında olduğu için il müdürlüklerindeki değişiklikler şu an değişim aşamasında. Ben de şimdilik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevini vekil olarak yürütüyorum" dedi. 

 

'MÜDÜRLÜKLER DAHA ETKİN VE YOĞUN ÇALIŞACAK'

 

Yapılanması değişen bakanlıkların şehirlerdeki il müdürlükleri daha etkin ve yoğun çalışacağını dile getiren Yazıcıoğlu, bu değişiklikler hizmetlere çok olumlu yansıyacağını belirtti. Hangi müdürlüğün ne yapacağın çok açık ve belirgin olacağını da vurgulayan Yazıcıoğlu, "Mesela bizim müdürlüğümüzde şehrimizde bulanan 6 şube müdürlüğü sayısı 12'ye çıkacak. Ankara'da 8 Genel Müdürlüğümüz oluşturuldu. Yine Konya olarak 189 olan personel sayımız en az yüzde 25 artırılıyor. Kimin ne iş yapacağı açık bir şekilde vurgulanacak ve verilen hizmetin artırılması için uğraş verilecek. Ben bu değişikliklerin çok iyi olacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

MUSTAFA AKÇA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri