'Değişen Eğitim Politikaları Nedeniyle Öğretmenler Mesleki Heyecanını Yitirdi'

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Aktif Eğitim Sen 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile program günü düzenledi. Hayal Düğün Salonu'ndaki programda açılış konuşmasını yapan Aktif-Sen Afşin Şube Başkanı Erkan Çirci, sendikanın...

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Aktif Eğitim Sen 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile program günü düzenledi.

Hayal Düğün Salonu'ndaki programda açılış konuşmasını yapan Aktif-Sen Afşin Şube Başkanı Erkan Çirci, sendikanın eğitim çalışanlarının mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

Sürekli değişen eğitim politikaları nedeniyle öğretmenlerin mesleki heyecanını yitirdiğini belirten Çirci. "Aktif Eğitim Sen olarak eğitim çalışanlarımızın mesleki motivasyon ve mesleki gelişimine, sosyal hayat standartlarının yükseltilmesine ve görev yaptıkları okullarında altın nesillerin yetiştirilmesi adına öğretmenlerimizin aşkla, şevkle gayret etmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar sürdürüyoruz. Sendikamızın kuruluşundan itibaren verilen desteğin, duyulan güvenin ve her geçen gün artan teveccühün farkında ve sorumluluğunda olarak samimi ve istikrarlı şekilde sizlerin sevgisiyle büyüdüğümüzü de unutmadan, Öğretmenler Gününüzü en kalbi duygularla kutluyor, ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte daha huzurlu, mutlu ve daha umutlu günler geçirmenizi temenni ediyorum." diye konuştu.

Öğretmenliği farklı bir yaklaşımla tanımlayan Aktif Eğitim Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Mahmut Yıldırım ise, "Sen tohum at, hasadı kim toplarsa toplasın” deyip ardına bakmadan gidebilmektir öğretmen olmak. Mesleğe, girilen derslerle sınırlandırılamayacak kadar önemli bir iştir, öğretmen olmak. Kendinden evvel başkaları için yaşamaktır, öğretmen olmak.Yaşatmak için yaşama ideali ile dopdolu olabilmektir, öğretmen olmak.

Hayatın, sözlük anlamının dışında da anlamları olduğunu öğretmektir, öğretmen olmak. Soğuk vurmasın diye, bir anne şefkati ile tir tir titremektir, öğretmen olmak. Gönüller kırmadan, bir cana dokunmak, bir ruhu okşamaktır, öğretmen olmak." dedi.

Konuşmaların ardından, yemek yenildi ve Türk halk ve Türk sanat müziği konseri dinlenildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri