Değerlerimizi özümseyin

Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu Projesi kapsamında Konya genelindeki liselere yönelik düzenlediği “40 Yazar Buluşması” programlarında değerler eğitimini anlatıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu Projesi programında bu hafta Merhaba Gazetesi Yazıişleri Müdürü İbrahim Büyükeken öğrencilerle buluştu. Program, proje kapsamında kurulan tiyatro gurubunun Karatay Abdulhamit Han Ortaokulu’nda öğrencilere tiyatro oyunuyla başladı. Etkinliğe Medeniyet Okulu Koordinasyon Merkezi görevlileri Hasan Cihat İslamoğlu ve Kamil Özel de katıldı. Diyergamlık ve Şeb-i Arus’un anlatıldığı tiyatro oyunu sonrası Büyükeken sınıfta öğrencilerin sorularını yanıtladı. Proje kapsamında daha sonra “Yazar Buluşmaları” programında Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İbrahim Büyükeken  9. sınıf öğrencileriyle buluştu. Büyükeken, öğrencilere Medeniyet Okulu Projesi’nde ayın konusu olarak belirlenen “Diyergamlık” hakkında bilgi verdi.

DAYANIŞMA İNSANLARI SEVİNDİRİYOR

Diyergamlılığın yardımlaşma ve dayanışma olduğunu vurgulayan Büyükeken, "İnsanlar birşeyleri paylaştığı zaman daha mutlu olurlar. Bireysel yaşamın önplana çıktığı toplumlarda insanlar arasında yardımlaşma ve dayanışma yok denecek kadar azdır. Buda toplumdaki bireyleri yalnızlaştırmaktadır. Bugün gelişmiş Avrupa ülkelerinde insanların ekonomik durumunun iyi olmasına rağmen intihar oranı çok yüksektir. Çünkü toplum içerisinde herkes yalnızdır. Bencillik önplandadır. Türk toplumunda insanlar arasında hala yardımlaşma en üst seviyede. Bu durum toplumdaki bireylerin kendini daha iyi hissetmesini sağlıyor. Sizler de günlük hayatınızda diğergamlığa yani yardımlaşmaya önem vermelisiniz. Toplu ulaşım araçlarında mutlaka yaşlılara yer verin, sokak hayvanlarına sahip çıkın, yardıma muhtaç kişileri yardım eli uzatın. Birbirinizin başarılarıyla mutlu olun. Allah yapılan iyilikleri mutlaka mükafatlandırır. İnsani değerleri özümserseniz hayatınızda hep mutlu ve huzurlu olursunuz" dedi.

KUDÜS İSLAM ALEMİNİN KALBİ

Kudüs'teki son gelişmeleri de değerlendiren Büyükeken, "Kudüs İslam aleminin kalbidir. Her ne kadar ABD ve İsrail Kudüs'ü başkent olarak tanıdıklarını ilan etseler de İslam alemi bunu asla kabul etmeyecektir. Ekonomik olarak ABD gibi küresel güçlere karşı bağımlılıktan kurtulmak için üretmeliyiz. Bu konuda sizlere de büyük görev düşüyor. Bugün İslam aleminin büyük bir kısmı Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'ya gidemiyor. İsrail, birçok ülkesinin vatandaşlarının Kudüs'e  girişine izin vermiyor. Kudüs, Siyonist İsrail işgali altında. Kudüs özgür olduğu gün tüm İslam alemi özgür olacaktır" dedi. Büyükeken, konuşmasının sonunda öğrencilerin Kudüs meselesi ve gazetecilik hakkındaki sorularını cevapladı.  Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ertan Kurar, "Değerimin Farkındayım" projesine desteğinden dolayı İbrahim Büyükeken'e plaket takdim etti.

ALİ İBİLEME

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri