Dedesinden miras davulculuğu 28 yıldır sürdürüyor

Dedesinden öğrendiği davulculuğu 28 yıldır sürdüren Trabzonlu Sinan Güneysu, Akçaabat Folklor Derneğindeki görevinin yanı sıra Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümünde müzisyen ve halk oyunları antrenörlüğü yaparak sanatını yaşatıyor.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde doğup büyüyen Sinan Güneysu, "Ahmet Çavuş" olarak tanınan dedesi Ahmet Ergül'den etkilenerek davulculuğa merak sardı.

Akçaabat Folklor Derneğinin kuruluşunda görev alan dedesinden öğrendiği mesleği 28 yıldır sürdüren Güneysu, 2003'te vefat eden dedesi gibi derneğin yönetim kurulu üyeliğini yürütüyor.

Davet üzerine yurt içi ve dışında katıldığı düğün, festival, şenlik gibi etkinliklerde zurna eşliğinde davul çalan Güneysu, kimi zaman Akçaabat halk oyunu ekibiyle de sahne alıyor.

"Davulcu Sinan" olarak tanınan 43 yaşındaki Güneysu, KTÜ Rektörlüğüne bağlı Güzel Sanatlar Bölümünde müzisyen ve halk oyunları antrenörü olarak görev yapıyor.

İki çocuk babası Sinan Güneysu, AA muhabirine, davulculuğu annesinin babası Ahmet Ergül'den öğrendiğini, dedesine de bu sanatın kendi dedesinden miras kaldığını anlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri