Dedeman Mevlevi yemeklerini tatmaya çağırıyor

Dedeman Otel Konya, Şeb-i Arus öncesi Mevlevi Dedesi Ali Eşref Dede’nin yemek risalesinden faydalanarak, 3 aylık bir çalışma sonucu Mevlevi yemeklerini misafirlerine sunmaya başladı.

Projenin tanıtım toplantısı Dedeman otelde gerçekleştirildi. Dedeman Konya Genel Müdürü Hasan Bozkurt burada yaptığı konuşmada, “Şehirlerimizde artık kültürel yeniliklerden dolayı farklı mutfaklara kaymalar oluyor. Konya’da da etliekmek ve fırın kebabı ön plana çıkıyor. Biz de buna nasıl bir çeşitlilik katabiliriz diye düşündük. Nevin Halıcı hanımın rahmetli ağabeyi ile hazırladıkları bir kitap var. Edirne Mevlevihanesi’nden Ali Eşref Dede’nin yemek kitabı. 1858 yılında Mevlevi mutfağı ile alakalı bir kitap yazmış Ali Eşref Dede. Nevin ve Fevzi Halıcı da bunu Meram Belediyesi’nin katkıları ile Türkçe’ye çevirmişler, hazırlayıp fotoğraflamışlar. Biz de bundan esinlenerek, tarifleri hayata geçirmek istedik” dedi.

3 AY BOYUNCA HAZIRLANILDI

Projenin uygulanması için 3 ay boyunca bu yemekler üzerine çalıştıklarını söyleyen Bozkurt, şöyle konuştu: “Hazırlıklarımızın sonunda, her akşam bir çorba veya salata ile başlıyoruz, bir ana yemek, bazen hoşaf ve tatlılardan devam ediyoruz. Tariflerin yazıldığı dönemde domates yok, limon yok, farklı tatlandırmalar var. Konyamızı tanımak isteyenlere, hem de misafirlere bu geleneksel lezzetleri tanıtacağız. Ramazan ayının sonuna kadar Ali Eşref Dede’nin yemek risalesinden yemekleri her akşam pazar hariç, servis edeceğiz. Gelen kısmeti ne ise burada yiyecek. Misafirlerimize gelmeden önce haber verin diyoruz. Dedeman Konya olarak istedik ki bu eşsiz tatlar ve gelenekler tarihin saygın sayfalarından çıksın, milli hazinelerimiz sofralarımıza gelsin, damak tadımızı şenlendirsin ve hayatlarımıza renk katsın. Hz.Pir'in dergahında pişen yemeklerin neler olduğunu ve hangi yiyeceklerle hazırlandığını anlatmak istedik. Özellikle Şeb-i Arus haftası yaklaşırken, istedik ki O'nu ve Konya'mızı dünyanın dört bir tarafından ziyarete gelen misafirlerimiz, Mevlevi Mutfağından lezzetler ile tanışsınlar, başka misafirlerin de Konya'ya gelmesine bir vesile olsunlar. Haftalık yemek programı ve rezervasyonlar için +90 332 221 6600 nolu telefon aranabilir. Ayrıca özel grup davetleri içinde farklı salonlarda bu yemekleri daha geniş seçenekler ile de sunabileceğiz. Bu vesile ile emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımızı sunar, herkesi Ali Eşref Dedenin Yemek risalesinden hazırlanan lezzet soframıza bekleriz.”

HÂLİD ŞEN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri