Dedeman Konya, ITB Berlin'de

Dedeman Konya Oteli Satış ve Pazarlama Müdürü Fatih Kocagüzel, "ITB Berlin Turizm Fuarı gibi önemli fuarlarda Konya’nın tanıtımı için alternatif paketlerin oluşturulması oldukça önemli" dedi.

Dünyanın en büyük turizm fuarı olan ve Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı, 186 ülkeden 10 bin 96 firmanın katılımıyla 4-8 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşti. Konya Ticaret Odası ile Mevlana Kalkınma Ajansı’nın iş birliği ve KOSGEB desteğiyle gerçekleşen fuarda, Konya ve Karaman 35 metrekarelik stantla yer aldı. Dedeman Konya Oteli de fuarda yer alarak Almanya’da Konya’yı tanıttı. Dünyanın dört bir yanından gelen profesyonel ziyaretçileri ağırlayan ve her yıl düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı’nda, Konya’daki otel ve acente yetkilileri, farklı ülkelerden tur operatörleri ve ülke temsilcileri ile bir araya geldi. Bu yıl 49'uncusunun düzenlendiği ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Dedeman Konya Oteli Satış ve Pazarlama ekibi ile yer aldı. Dedeman Konya Oteli Satış ve Pazarlama Müdürü Fatih Kocagüzel, “Dünya turizmcilerinin her yıl düzenli olarak katıldığı ITB Berlin Turizm Fuarı’nın özellikle yaz sezonunu belirleyen bir etkinlik olarak biliniyor” diyerek fuarın bağlanan iş anlaşmaları ile 6 milyar Avro’luk ticaret hacmine sahip olduğunu sözlerine ekledi.

FUARDA KONYA TANITILDI

Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan dokümanlar, tanıtım faaliyetlerine yön verdi. Fuarda gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını belirten Fatih Kocagüzel, “Mevlana Kalkınma Ajansı’nın hazırladığı Almanca ve İngilizce dokümanlar ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Bu tarz önemli fuarlarda Konya’nın tanıtımı için alternatif paketlerin oluşturulması oldukça önemli. Bu sayede turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalar profesyonel platformda sektörün nabzını ölçme imkanı buluyor” dedi. Yaklaşık 150 bin kişinin ticari amaçlı fuarı ziyaret ettiği fuarın sekiz salonunda toplam 200 etkinlik gerçekleştirildi. Fuarı yabancı ülkelerden ziyaret etmeye gelen profesyonellerin sayısı 2014 yılına göre yüzde 43 artış gösterdi. Aynı zamanda yabancı ziyaretçilerin fuarda bulunma süresi ise 2.1 günden 2.4 güne yükseldi. 75 ülkeden 5 bin 180 gazeteci ve 29 ülkeden 350 blogger’ın takip ettiği ITB Berlin Turizm Fuarı'nı hafta sonu sadece 600 bin kişi ziyaret etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri