Dede Korkut Eğitim Programı Öğrencilere Büyük Kolaylık Sağlayacak

Türkçe Konuşan Ülkeler Parlamento Asamblesi(TürkPA), üye ülke parlamentolarına öğrencilerin karşılıklı engelsiz eğitimi için teklif sundu.

Türkçe Konuşan Ülkeler Parlamento Asamblesi(TürkPA), üye ülke parlamentolarına öğrencilerin karşılıklı engelsiz eğitimi için teklif sundu. Dede Korkut Eğitim Programı Projesi(DKEPP) çerçevesinde Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan parlamentolarına yapılan başvurunun onaylanması durumunda söz konusu ülkelerin öğrencileri eğitimde alanında büyük bir engeli aşmış olacak.
Azerbaycan'ın başkanti Bakü'de konuya ilişkin basına açıklamalarda bulanan TürkPA Genel Sekreteri Ramil Hasanov, ülke parlamentolarının DKEPP'e uygun düzenlemeler yapmalarının önemine dikkat çekti. Hasanov, söz konusu projeyle Türkçe konuşan ülkelerdeki öğrencilerin, Erasmus programına benzer engelsiz eğitim alma hakkı elde edeceklerini ifade etti.
Hasanov, programda TürkPA’ya üye olan ülkelerin birinde eğitim alan öğrencinin diplomasının diğerlerinde tanınması, eğitiminin kalan kısmını başka bir Türkçe konuşan ülkede devam etmesi gibi kolaylıkların yer aldığını bildirdi.
Yüksek Öğretim Kurumu'nun(YÖK) da destek verdiği DKEPP, bu yıl İstanbul’da düzenlenen TürkPA Asamblesi tarafından da onaylanmıştı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri