Ded Hasan'ın cenazesi ortada kaldı!

Gürcistan, Rusya'nın en ünlü mafya babalarından Ded Hasan'ın cenazesini kabul etmedi.
Moskova'da öldürülen Kürt asıllı ünlü mafya babası 'Ded Hasan'ın cenazesi ortada kaldı. 'Ded Hasan'ın cenazesini Gürcistan'ın kabul etmediği ve uçağın Moskova'ya geri gittiği belirtilirken, Tiflis bu iddiaları yalanladı.

Rus medyasında yer alan haberler Gürcistan ile Ded Hasan'ın ailesini karşı karşıya getirdi. İddialara göre cenazeyi götüren uçağın, Tiflis'te havalimanına inişine izin verilmeyince yeniden Moskova'ya gitti.  Usoyan'ın ailesi Gürcü mercileri suçlarken, Tiflis havalimanı yetkilileri iddiaları yalanladı. Gürcü Rustavi-2 televizyon kanalına atıfta bulunan Rus Interfax haber ajansı, Gürcistan İçişleri Bakanı Irakli Garibaşvili'nin talimatıyla cenazeyi taşıyan uçağın kabul edilmediğini belirtti. Rustavi-2 kanalı, başkent Tiflis'te Usoyan'ın eşi ve kızının yaşadığını ve ailesinin cenazeyi Tiflis'te toprağa verilmesini istediklerini kaydetti.

RUSYA'DA TOPRAĞA VERİLECEK 
 
Interfax'a konuşan bir güvenlik görevlisi ise , Usoyan'ın Pazartesi günü Moskova'nın Danilovski mezarlığında toprağa verileceğini iddia etti.
 
Gürcistan doğumlu Hasan'a Eylül 2010'da da silahlı suikast düzenlenmişti. Saldırının yer altı dünyasında kanlı hesaplaşması olduğu iddia ediliyor. Ded Hasan'ın ayrıca Gürcistan asıllı mafya babası Tariel Oniani ile kanlı bir çatışma içinde olduğu belirtiliyor.

SALDIRININ NEDENİ HESAPLAŞMA

Oniani halen Moskova'da bir cezaevinde tutuklu bulunuyor. Saldırıyı Oniani'nin adamlarının gerçekleştirmiş olabileceği gelen iddialar arasında. Oniani'nin Soçi 2014 Kış Olimpiyatları'nda bazı projelerin paylaşımı konusunda, Ded Hasan'la anlaşmazlığa düştüğü ifade ediliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri