Dbp'li Yüksek: Akp’nin Çıkarlarına Göre Hareket Etmesi Ülkeyi Kaosa Sürükledi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 3. Olağan Van İl Kongresi’nde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, AK Parti’nin sadece iktidar çıkarlarına göre hareket etmesinin ülkeyi kaosa sürüklediğini belirterek, "AKP’nin IŞİD’i destekleyerek...

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 3. Olağan Van İl Kongresi’nde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, AK Parti’nin sadece iktidar çıkarlarına göre hareket etmesinin ülkeyi kaosa sürüklediğini belirterek, "AKP’nin IŞİD’i destekleyerek Kobane’yi düşürmeye çalışması demokratik çözümün ruhuyla bağdaşmıyor." dedi.

Van’da yapılan DBP 3. Olağan Van İl Kongresine DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, HDP PM Üyesi Mustafa Avcı, DBP PM Üyesi Ulaş Koparan, DBP Van İl Başkanı Musa İtah, HDP Van İl Başkanı Harun Okay, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban, İlçe Eş Başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile halk katıldı.

Divan oluşumunun ardından söz alan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek Kürt halkının tarihinin en kritik aşamalarından birinden geçtiğini ifade etti. Bu kritik aşamada elde edilecek başarının Kürt halkının yüz yıllık geleceğini kurtaracağını kaydeden Yüksek, “Bundan 100 yıl önce 1. Dünya Savaşı'ndan önce Ortadoğu ve dünya yeniden şekilleniyordu. Kürdistan halkı o zaman kendi özgürlüğünü elde edemedi. Bunun temel nedeni uluslararası güçler ve bölge devletlerinin politikaları ile halkımızın örgütsüzlüğüydü. Halkımıza öncülük yapacak bir partisi olmamış, yol gösterecek rehberlik edecek bir önderliğimiz yoktu. Bunlardan yoksun Kürdistan halkı kendi özgürlüğünü elde edemedi. Halkımız tarihten silinmeyle çalışıldı. Bu çok ağır durumdu. Biz T.C. ve bölgede böyle bir inkarla tarihten silinmeye çalışıldık. Soykırımla karşı karşıyla kaldık. Son 40 yıl içinde ise Kürdistan halkı kendi kimliğini kazanmak, varlığını kazanmak, kültürünü ve tekrar özgürlüğünü kazanmak için savaşmak zorunda kalmıştır." diye konuştu.

Kürt halkının artık varlığını ispatladığını dile getiren Yüksek, "Artık bütün dünya Kürtlerin farkında. Ancak halkımızı engellemeye çalışan güçler de var. Türkiye’nin bölge düzleminde yürütmüş olduğu mezhepçi politika en tehlikeli olanıdır. AKP hükümeti derhal bundan vazgeçmelidir. Türkiye’de ise son iki yılda demokratik çözüm süreci sayesinde Ortadoğu’ya göre daha güvenli bir ülke olmuştur. Bu kadar değerli bir süreç önderlik tarafından yürütülürken AKP’nin sadece iktidar çıkarlarına göre hareket etmesi ülkeyi kaosa sürüklemektedir. AKP’nin IŞİD’i destekleyerek Kobane’yi düşürmeye çalışması demokratik çözümün ruhuyla bağdaşmıyor." diye konuştu.

Konuşmasının sonunda yerel demokrasiyi kurmanın temel hedefleri olduğunu ifade eden Yüksek, "Biz altın hazinesinin üzerinde oturuyoruz. en zengin kaynaklar bizim elimizde. Suyumuz güneşimiz her şeyimiz var. Ama bunu işletmekten aciziz. Devlet engel çıkardı. Ama bunun asıl sorumlusu biziz. Ekonomik gelişmeyi, büyümeyi komünal değerlerle hayata geçirmek istiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından faaliyet ve maliye raporları okundu. Kongrede son olarak tek lise ile girilen seçimlerde Miraz Çalış ve Hamri Şahin Eş Başkanlığa seçilirken yönetim kurulu ise Harun Özlü, Sadrettin Ersayan, Caziye Duman, Fadıl Barıştıran, Netice Turgut, Nuri Erol, Senem Alkan, Münir Aras, Şaban Aslan, Kevi Işık, Kenan Gür, Nazmiye Acar ve Ahmet Kıylık’tan oluştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri