Dbp Myk Sonuç Bildirgesinden Öcalan'a Özgürlük Vurgusu Çıktı

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) 16 Ağustos tarihinde Diyarbakır’da toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonuç bildirgesinden IŞİD terörü ve Öcalan’a özgürlük imza kampanyasına vurgu yapıldı. Eş Genel Başkanlar ve MYK üyelerinin...

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) 16 Ağustos tarihinde Diyarbakır’da toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonuç bildirgesinden IŞİD terörü ve Öcalan’a özgürlük imza kampanyasına vurgu yapıldı. Eş Genel Başkanlar ve MYK üyelerinin tam katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlardan kamuoyu ile paylaşılması gerekenler şöyle sıralandı:

"- IŞİD çetelerinin Rojava ve Şengal üzerindeki saldırıları her geçen gün daha da vahşileşerek devam etmektedir. Son olarak IŞİD çeteleri bir köyde daha katliam gerçekleştirerek Êzidi halkını sindirmek ve yok etmek istediğini göstermiştir. Kürdistan savunma güçlerinin bu saldırı dalgasını kırması tarihi önemde bir hamledir. Kürdistan savunma güçlerinin bu kararlı ve fedakar tutumu Kürt halkının birliğinin ancak direnişle sağlanabileceğini, yine Kürdistan savunma güçlerinin Kürdistan coğrafyasında yaşayan halkların tamamını savunacak bir perspektife, deneyim ve tecrübeye sahip olduğunu göstermiştir.

Şengal’deki bu katliam girişiminden Kuzey Kürdistan’a gelen Ezidi halkımız, ciddi imkansızlık ve zorluklarla karşı karşıyadırlar. Ciddi bir insani kriz aşamasına gelen bu soruna devletten beklemeden yanıt olmanın zorunluluğunun bilincindeyiz. Bundan kaynaklı bu süreçte seferberlik ruhuyla Şengal’den gelen Ezidi halkımızla birlikte olacağımızı belirtiyor, tüm halkımızı Şengal’den gelen halkımızla dayanışma içinde olmaya, yardım kampanyalarına etkin ve aktif bir şekilde katılmaya çağırıyoruz.

ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK

- Uzun bir süredir devam eden çözüm sürecine rağmen çözüm sürecinin muhataplarından Sayın Öcalan’ın koşullarında ciddi bir farklılaşma yaşanmamıştır. Öcalan’a Özgürlük Platformu tarafından başlatılan Öcalan’a Özgürlük imza kampanyasının finaline yaklaşmaktayız. Bu imza kampanyasının Türkiye ve Kürdistan için önemi oldukça açıktır. Demokratik ve barış içinde bir yaşamın teminatı Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ile sağlanabilir. Bizler demokratik ve özgür bir ülkenin yaratılmasında Sayın Öcalan’ın oynadığı, oynayacağı rolün çok önemli olduğunu düşünmekteyiz. Sayın Öcalan’ın özgürlüğünün çözüm sürecinin devamlılığı için de öncelikli gerçekleşmesi gereken noktalardan biri olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda tüm halkımızı ve duyarlı çevreleri kampanyanın güçlü bir şekilde tamamlanmasına katkıda bulunmaya çağırıyoruz.

- Partimiz son yapılan merkezi kongre ile yeni merkezi yönetimini belirlemiştir. Gerçekleştirdiğimiz toplantıda genel örgütsel durumu da değerlendiren MYK’miz yeni dönem görevlerine güçlü sahip çıkmak ve demokratik sistemi daha güçlü bir biçimde inşa etmek için, mevcut yönetimlerimizin kongreye götürülmesinin bir zorunluluk olduğunu belirlemiştir. Bu çerçevede MYK’miz Eylül ve Ekim ayları içerisinde illerde kongre sürecini başlatma, sonrasında ilçe ve belde kongrelerini gerçekleştirme kararı almıştır."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri