Dbp Eş Genel Başkanı Yüksek: Başbakan 15 Yıldır Mağdur Edebiyatı Yapıyor

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 yıl önce içinde jakuzisine kadar her şeyi olan bir ceza evinde yattığını, 15 yıldır da yattığı o 3 ay için...

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 yıl önce içinde jakuzisine kadar her şeyi olan bir ceza evinde yattığını, 15 yıldır da yattığı o 3 ay için mağdur edebiyatı yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen Kamuran Yüksek, burada seçmenlere ve partililere seslendi. Tatvan Yaşam AVM önünde toplanan kalabalığa hitap eden Yüksek, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Yüksek, "Recep Tayyip Erdoğan, 15 yıl önce 2-3 ay, o da krallar gibi, otel odası gibi, lobisi olan jakuzisi olan, ziyaretçileri olan bir ceza evinde kaldı diye tam 15 yıldır bunun mağduriyetini söyleye, söyleye, söyleye bitiremedi. Peki yıllardır cezaevinde tuttuğun bizlere ne diyeceksin? Bunun hakkını hukukunu nereye koyacaksın, bunu hangi hakla yapıyorsun, hangi hukukla yapıyorsun? Demokrasi ve siyaset bunun neresinde. Eğer bir mağduriyet varsa işte buradadır. İki, üç ay hapis yattı diye 15 yıldır başımızın etini yedi. Yahu biz bilseydik o 3 ayı onun yerine biz yatardık, ondan da kurtulurduk. Vallahi 2-3 ay fazla yatardık yani. Hiç öyle geniş odalara da gerek yok tekli hücrelerde de kalırdık. Ama şimdi bir halk mücadelesi var ortada. Sizler için, sizlerin özgürlüğü için, hak ve hukuk için mücadele edip bedel ödeyen insanlar var. Bu insanlar yine bu gün siz hizmet etmek için, sizlerle birlikte bu mücadeleyi sürdürmek istiyoruz. 20 yıl içerde tuttular bizi. Peki ne oldu? Bu gün yine buradayız, alanlardayız. İnşallah bundan sonra da hep el ele olacağız." diye konuştu.

"BEDEL ÖDEMEKTEN KORKMUYORUZ"

Şimdiye kadar birçok kez bedel ödediklerini, artık bedel ödemekten korkmadıklarını belirten Yüksek, şöyle devam etti: "Bizler bedel ödemekten korkmuyoruz. Bizler yine yıllarca mücadele edebiliriz. Ama artık tek millet, tek dil, tek devlet demenin bir anlamı kalmamıştır. Bu mücadele bunu başarmıştır. Şimdi ise adım adım özgürlüğe yürüyor. Bundan sonrada halkımız dört elle bu mücadelesine sarılacak Rojava'daki kardeşlerini yalnız bırakmayacak, Güney Kürdistan'da kardeşlerini yalnız bırakmayacak. Burada Türkiye'de demokratik çözüm sürecini başarıya ulaştıracak ve şerefli, onurlu, kimlikli bir Kürdü de cumhurbaşkanı yapana kadar mücadelesini sürdürecek."

Kamuran Yüksek, konuşmasının ardından partililerle bir süre sloganlar eşliğinde ilçenin Hizan Durağı mevkiinde bulunan seçim bürosuna kadar yürüdü. Büronun açılışını yapan Yüksek ve beraberindekiler daha sonra ilçeden ayrıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri