Dbp Diyarbakır İl Eş Başkanı Zümrüt: Yarın Kapatma Eylemi Yok

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, 15 Ekim'de kepenk kapatma eylemi olacağı söylentilerinin doğru olmadığını söyledi. Zümrüt, "Yarın eylem planlamamızda kepenk kapatma yoktur." dedi.DBP, Diyarbakır'da...

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, 15 Ekim'de kepenk kapatma eylemi olacağı söylentilerinin doğru olmadığını söyledi. Zümrüt, "Yarın eylem planlamamızda kepenk kapatma yoktur." dedi.

DBP, Diyarbakır'da Kobani'ye destek yürüyüşü yaptı. Dört merkez ilçe başkanlıklarında toplanan partililer Yenişehir elçisi Ofis semtinde bulunan DTK binası önüne geldi. Burada toplanan kalabalık arasında yüzü kapalı kişiler örgüt bayraklarını açtı. KESK'in de destek verdiği eylemde IŞİD ve IŞİD'e destek verdiği iddia edilen AK Parti aleyhine sloganlar atıldı. Grup, IŞİD ile ilgili pankartlar da taşıdı.

Burada açıklamalarda bulunan DBP Diyarbakır Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, 15 Ekim'de kepenklerin kapatılacağı söylentilerinin doğru olmadığını söyledi. Bütün planlama ve etkinliklerini halka basın yoluyla bildirdiklerini belirten Zümrüt, "Yarın eylem planlamamızda kepenk kapatma yoktur. Bizim il örgütü olarak üzerinde durduğumuz nokta sınıra kitlenin akışını sağlama ve Diyarbakır'da yaptığımız tüm eylem ve etkinlikleri halkımızla paylaşma, demokratik eylem ve etkinliklerimizi günlük olarak yerine getirmedir. Yaptığımız planlamaya göre eylem kapatma yoktur. Halkımıza tekrar çağrı yapıyoruz hem sınırda nöbet tutma çağrısı hem de yaptığımız planlamaya herkesin katılmasıdır." diye konuştu.

"KOBİNE'YE DERHAL YARDIM KORİDORU AÇILSIN"

Kobani konusunda duyarlı olmaya devam edeceklerini dile getiren Zümrüt, sınır nöbeti tutacaklarını, direnişlerini sürdüreceklerini kaydetti. Kobani'ye derhal yardım koridorunun açılması gerektiğini anlatan Zümrüt, açılmaması durumunda buna sessiz kalanların yaşanacak katliamı onaylamış olacaklarını dile getirdi. Zümrüt, "Buna sessiz kalan bunun bedeli bu halka ağır ödeyecek." ifadelerini kullandı.

"AKP HÜKÜMETİ IŞİD'E ALENİ DESTEK VERDİ"

IŞİD'in arkasında hangi güçlerin olduğunun ortaya çıkacağını belirten Zümrüt, AK Parti hükümetinin aleni IŞİD'e destek verdiğini kaydetti. Zümrüt şunları söyledi: "Lojistik destek verdiği yetmedi direnen halka saldırdı. Ama bu halk hiçbir zaman boyun eğmedi, eğmeyecektir. Bu halk bu süreçleri geride bıraktı. Bugün AKP'nin polisi askeri bir bütün olarak IŞİD yapmak istediği terörü yapmak istiyoruz. Biz elbette ki herkese 'Serhildan'ı öğrettik. Bugün AKP hükümetine de bugün AKP polisine de bugün Türkiye'nin Cumhurbaşkanına da bu halk direnişi öğretti, serhildanı öğretti. Bu halk bu zulmün önünde diz çökmeyecek. Bunu bilmeleri lazım." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri