Dayatmaya karşı aday olduk!

“MHP'nin kesin adayları olurlar” gözü ile bakılan fakat yapılan ittifak görüşmeleri sonucunda ilçe belediyeleri AK Parti'ye bırakılan eski MHP'liler, bağımsız aday olmaya devam ediyor

Ereğli'den Hüseyin Oprukçu, Seydişehir'den Abdulkadir Çat, Ilgın'dan Hüseyin Akıncı, Kadınhanı'ndan Hulusi Çökgel bağımsız aday olduğunu duyurdu. Bu isimlerin büyük kısmının ilçelerinden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den aday gösterileceğine kesin gözü ile bakılırken iki partinin AK Parti ve MHP'nin yaptığı ittifak görüşmelerinin ardından ilçe belediye başkanlığı adaylığı için AK Partili isimlerin aday gösterilmiş olması ilçe halkının tepkisine neden oldu. Gerek Oprukçu gerek Çat, gerekse Akıncı ve Çökgel, vatandaşların yoğun talepleri sonucunda bağımsız aday olduklarını duyurdular. MHP İl Başkanı Avukat Murat Çiçek de MHP'den aday gösterilmedikten sonra bağımsız aday olanlara “Boylarının ölçüsünü alırlar, onlara artık kapı kapandı” çağrısında bulundu. Eski MHP'li bağımsız adaylar ise Başkan Çiçek'i sevdiklerini ve kendisinin hakkında olumsuz bir beyanda bulunmayacaklarının altını çizdi. 

BAĞIMSIZLIĞIM BİR BAŞ KALDIRI DEĞİL

 Ereğli'den bağımsız aday olan Hüseyin Oprukçu, MHP İl Başkanı Murat Çiçek'in söylemlerine “Sayın İl Başkanımızı severim. Allah, yolunu açık etsin. Kendisine de saygı duyarım” şeklinde cevap verdi. Bağımsız adaylığının bir baş kaldırı olarak nitelendirilmemesi gerektiğini dile getiren Oprukçu, “46 yıllık siyasi mücadelemden ağlayarak ve çok üzülerek ayrıldım. Hakka ve halka borcumuz var. Bir vebali yerine getirmeliyiz. İnsanları ötekileştirmek kimseye yakışmaz. Türkiye büyük, herkes sığar güzel ülkemize. Halkın talebini değerlendirdik ve bağımsız aday olma konusunda fikir birliğine vardık. Ereğli, 5 yılını kaybetti. Konya yatırımlarından Ereğli ne kadar pay aldı? Bizim bıraktığımız yerden istifade edildiğini görüyoruz. Bağımsız seçim kazanınca belediyeye kaynak gelmez deniliyor. Söyleyin bana son 5 yıllık zaman dilimi içinde Ereğli hak ettiğini aldı mı?” dedi.

MASA BAŞINDA DAYATMAYA YER YOK!

Seydişehir'den bağımsız aday olan Abdulkadir Çat, MHP İl Başkanı Murat Çiçek'in söylemlerine şöyle yanıt vererek, sözlerine başladı: “Sayın İl Başkanı Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'ya sormadan beyanat vermiş. 42-43 yıldır hizmet ettiğim partimden üzülerek ben istifa ettim. İstifa edilen bir yerden kimse kimseyi ihraç edemez. Ben, istifa etmek zorunda kaldım.” Kendilerinin seçmenin taleplerini dikkate aldıklarını dile getiren Çat, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ankara'dan masa başı dayatmalar ile geleceği belirlemeye kimsenin hakkı yok. Bu yüzden aday oldum. İlçe halkı, kendi kararını kendisi verir. Biz, ittifakı masa başında değil, vatandaşla yaptık. Dayatmalar ile demokrasi gelişmez.”

KİMSE ILGIN HALKI İLE BOY ÖLÇÜŞEMEZ!

Ilgın'dan bağımsız aday olan Hüseyin Akıncı, MHP İl Başkanı Murat Çiçek'in söylemlerine cevap vermek istemedi. Ilgın halkının teveccühü ile bağımsız aday olduğunu kaydeden Akıncı,  kimsenin Ilgın halkı ile boy ölçüşemeyeceğine vurgu yaptı. Ilgın'ın özel açılımlarının tamamlanamadığını, 2008 yılında termal alan ilan edilen Ilgın'da termal tesisler noktasında bir çivinin dahi çakılamadığını hatırlatan Akıncı, şunları kaydetti: “Termal su hususunda dünyanın sayılı yerlerinden biriyiz. Kazanmamız durumunda termal turizmini, seracılığı, hayvancılığı geliştireceğiz. İlçedeki işsizliğin belini kıracağız. Bıraktığım yerden Ilgın'ı yine şahlandıracağım. Başkalarının değil, Ilgın halkının sesine kulak verdik.”

KADINHANI HALKI BASKI YAPTI

Kadınhanı'ndan bağımsız aday olan Hulusi Çökgel de MHP İl Başkanı Murat Çiçek'in söylemlerine saygı duyduğunu ve Çiçek'in kendisinin arkadaşı olduğunu ve olumsuz bir yanıt vermeyeceğini söyledi. Siyasi konjektür gereği çoğu ilçede olduğu gibi Kadınhanı'nda da MHP'nin aday çıkarmadığını ve vatandaştan gelen yoğun ısrar üzerine MHP'den 21 Ocak tarihinde istifa edip, ardından da bağımsız adaylığını duyuran Çökgel, “Memlekete hizmet noktasında böyle bir adım atmam gerekiyordu. Önceki hizmetlerimden ve hizmetlerim sonucunda doğan memnuniyetten, Kadınhanı halkı, bağımsız aday olmamı istedi. Sadece MHP değil, her siyasi parti seçmeninin seçmenlerinden bu talebi aldım ve bağımsız aday oldum. Vatandaşın bu talebini de karşılıksız bırakmamak gerekiyordu” şeklinde konuştu.

merhabahaber.com EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri