Davutoğlu'nun Bursa Programına Zaman Ve Cihan Muhabirleri Akredite Edilmedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, 7 ve 8 Kasım tarihlerinde Bursa’ya yapacağı ziyareti takip etmek isteyen Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı muhabirleri akredite edilmedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın öğle saatlerinde geleceği Bursa’da...

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, 7 ve 8 Kasım tarihlerinde Bursa’ya yapacağı ziyareti takip etmek isteyen Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı muhabirleri akredite edilmedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın öğle saatlerinde geleceği Bursa’da ulu Camii’nde Cuma namazı kıldıktan sonra Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki toplu açılış törenine katıldıktan sonra çeşitli toplantılara katılacak. Başbakan Davutoğlu’nun Cuma ve Cumartesi günü gerçekleştireceği Bursa ziyaretini takip etmek isteyen 150 medya mensubu Basın Yayın ve Enformasyon Bursa Müdürlüğü’ne TC kimlik numaraları, e-mail adresleri ve kurum isimleriyle birlikte geçtiğimiz Pazartesi günü müracaat etti.

Dün akşam saatlerinde Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü yetkilileri, akredite edilen basın kurumlarına telefonla ulaşarak, "Akredite kartlarınızı müdürlük binasından bir kimlik karşılığında alabilirsiniz." dedi. Müdürlük yetkililerine ulaşan Zaman ve Cihan Haber Ajansı’nda görev yapan 5 kişi ise "Sizin isimleriniz Başbakanlık’tan gelmedi, bizim yapabilecek bir şeyimiz yok" cevabıyla karşılaştı. Müdürlüğe müracaat eden 150 civarındaki gazeteciden sadece Zaman ve Cihan adına akredite müracaatında bulunan 5 kişinin akredite edilmediği iddia edildi.

Cihan muhabirinin telefonla ulaştığı Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, akreditasyon yasağını sert dille eleştirdi. Sertel, "Demek ki illere de aynı akrediteyi koyuyorlar. Basın ve ifade özgürlüğünün belirli gazeteler aracılığıyla, yandaşlar aracılığıyla sürdürüyorlar. Bu halkın haber alma özgürlüğüne vurulmuş ağır bir darbedir." dedi.

BİZ ASKERLERİ ELEŞTİRİYORDUK ŞİMDİ HÜKÜMET BUNU YAPIYOR

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal ise Zaman ve Cihan ekibine uygulanan akreditasyon yasağını sert dille eleştirdi. Baysal, şunları kaydetti: "Türkiye’de bu akreditasyondan hiç kurtulamayacak mıyız? Önce askerler yapıyordu, biz diyorduk ki; ‘medya ve basın mensubu arasında ayrım yapmayın. Sizi dost olmadığını bildiğiniz insanlar bırakın sizin görüşlerinizi öğrensinler. Sizinle tartışmalarına müsaade edin.’ Şimdi sayın Başbakan’ın gezisine Türkiye’nin en büyük gazetesinin muhabirlerinin akredite edilmesi çok büyük ayıptır, yazıktır, günahtır. Acaba bu akredite yasağını uygulayanlar, ileri Avrupa Birliği demokrasisinde, Avrupa ülkelerinde herhangi bir gazeteye akreditasyon yapılıp, yapılmadığını hiç araştırmışlar mı, sormuşlar mı? Düşüncelerinden ötürü fişlemişler mi? Gazetecileri ayrıma tabii tutmuşlar mı? Hangi özgürlükten bahsediyor bunu yapanlar. Bu Türkiye’de demokrasinin standartlarının halen çağdaş uygarlık düzeyine çıkmadığının en önemli kanıtıdır."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri