'Davutoğlu'nu Ciddiye Almıyoruz, Protesto Etmeyeceğiz' Eylemi

Halk Evleri üyesi bir grup genç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın Bursa'ya yapacağı ziyaret öncesi, 'Davutoğlu'nu ciddiye almıyoruz, yarın protesto etmeyeceğiz' diyerek tiyatro gösterisi yaptı. Bursa'da Atatürk heykeli önünde toplanan grup,...

Halk Evleri üyesi bir grup genç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın Bursa'ya yapacağı ziyaret öncesi, 'Davutoğlu'nu ciddiye almıyoruz, yarın protesto etmeyeceğiz' diyerek tiyatro gösterisi yaptı.

Bursa'da Atatürk heykeli önünde toplanan grup, pankartlar ve karikatürlerle Davutoğlu'nu eleştirdi. Ardından tiyatro gösterisi yapan gençler, "Tam protesto edeceğiz, bir gülme geliyor" ifadelerini kullandı. Grup adına açıklama yapan Ahmet Keskin, Davutoğlu'nu protesto etmeyi düşünürken bir şey fark ettiklerini belirtti. Keskin, şöyle konuştu:

"Türkiye halkının gözünde asla bir özne olarak algılanmayacak bu şahsı ciddiye alan tek grup olmak istemedik. Açıkça, Tayyip Erdoğan tarafından atanması, sadakatine sık sık vurgu yapılması, kendisini dikkate almayışımızda önemli bir rol oynadı. Başbakan olduğu gün yaptığı konuşma sırasında 'Sayın Recep Tayyip Erdoğan izin verirse ceketimi çıkarmak istiyorum' demesi, müsamere çocuğunun şiir okuduğu gibi konuşması, hiç gözümüzün önünden gitmiyor. Tam protesto edeceğiz, bir gülme geliyor. Sonuç olarak, kendi iradesi bile olmayan, her konuda işbirlikçi ve besleme bir tavrı olan, basiretsizlikten başka bir anlam ifade etmeyen Ahmet Davutoğlu'na yönelik herhangi bir protesto gösterisi yapmayacağız. Kendisini önemsemiyor, bir özne olarak görmüyoruz. Dolayısıyla dikkate almıyoruz, 'sen git, seni başbakan yapan gelsin' diyor, savuşturuyoruz."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri