Davutoğlu'ndan seçim sonrası ilk değerlendirme

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT ekranlarında seçim sonrası oluşan siyasi tabloyu değerlendirdi.

TRT Haber'de katıldığı "Başbakan Özel" programında Nasuhi Güngör'ün sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri sonrasında oluşan siyasi tabloyu değerlendirdi.

ERKEN SEÇİMİ DÜŞÜNMEDİK

"Erken seçim düşünmedik. Şimdiden erken seçim için bir tiyatrovari koalisyon sürecine girmem. Samimiyetle yürütürüm bu süreci.  Milletimizin verdiği kararı öncelikle uygulamaya çalışacağız. Diğer partiler bütün yolları kapatıp, kendi aralarında da anlaşamazlarsa, işte o zaman millete gideriz."

Davutoğlu'nun konuşmalarından satır başları:

"Seçimin güvenliği ve güvenirlirliği hiçbir zaman tartışma konusu yapılmamalı. Türkiye'nin her yerinde olan tek parti AK Parti. Haritaya bakıldığında Türkiye'deki siyasi partilerin omurgası AK Parti'dir.

CHP YÜZDE 40'LIK ORANI SADECE ECEVİT DÖNEMİNDE GÖRDÜ

1960'dan bu yana bizim dışımızda yüzde 40'ın üzerini sadece 4 parti. CHP'nin yenilgi gibi gördüğü yüzde 40'lık oranı onlar sadece Ecevit döneminde gördü. O yüzden yenilgi olarak göremezler.

MİLLET AK PARTİ'YE HÜKÜMET KURMA GÖREVİNİ VERMİŞTİR

Türkiye'nin hükümet kurma görevini de millet AK Parti'ye vermiştir. Türkiye için neyin doğru olduğuna karar vererek ona göre adım atmalıyız.

BİZ KAPI KAPATAN DEĞİL, UFUK AÇAN BİR PARTİYİZ

Tüm halkıma sesleniyorum, hiç üzülmeyin hiçbir işimiz aksamayacak. Süreklilikte bir sıkıntı olmayacak. Biz başkaları gibi kapı kapatan bir parti değil, ufuk açan bir partiyiz. Kiminle ne yapacağımıza biz karar veririz.

HER MUHALEFET PARTİSİYLE GÖRÜŞMEYİ SAMİMİYETLE YAPACAĞIM

Hizmet etmek için iktidar olmak lazım, o zaman iktidara açılan kapıları niye kapatıyorsunuz? Diğerleri kapı kapatmaya devam ederlerse hep opsiyonu düşünürüz. Her muhalefet partisiyle görüşmeyi samimiyetle yapacağım.

KIRMIZI ÇİZGİ SÖZÜNÜ DİPLOMASİDE DE KULLANMADIM

Bizim siyasi ilkelerimiz var ama ben kırmızı çizgi sözünü diplomaside de kullanmadım. Kırmızı çizgi siyasetin doğasına uygun bir söz değil. Bize verilen tek bir oyun dahi zayi olmaması için dimdik ayaktayız. Bizim adımıza kimse şu ihtimale açığız, bu ihtimale açık değiliz diyemez. Kırmızı çizgilerden çok ahlaki ilkelerimiz var.

BİZİM İÇİN SEÇİM DÖNEMİNDEKİ TARTIŞMALAR BİTMİŞTİR

Bizim için seçim dönemindeki tartışmalar bitmiştir. Herkes kendi muhasebesini yapmalı, başka partilerin sonuçlarına göre spekülasyon yapmamalı. Koalisyon iyi değil dedik, bunu halka arz ettik. Ama halk dedi ki, Koalisyon istiyoruz. Artık millet amirdir. Amir olan millet dedi ki, koalisyon. Bize düşen bunun en iyisini yapmak.

HDP'NİN ŞİMDİ İSPAT VAKTİ

HDP büyük bir şenlik içindeler. Tamam hayırlı olsun. Şimdi ispat vakti. Seçim kampanyası döneminde yapmadıklarını şimdi yapmaları lazım. Yapacağı ilk şey şu: Ben şiddeti, terörü kabul etmiyorum demesi lazım.

SİLAH BIRAKMAZSA EMANET OYLARA İHANET ETMİŞ OLUR

HDP'ye oy veren vatandaşlarım şimdi, "Ben sana oy verirken, barış ve uzlaşma için verdim. Şimdi senden silahları bırakmanı istiyorum" demeli. Eğer bırakmazsa o emanet oylara ihanet etmiş olur."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri