Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar

TRT TÜRK'te gündemdeki son gelişmeleri değerlendiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Reyhanlı saldırısının ardında Banyas'da katliam yapanların izleri olduğunu açıkladı.

TRT TÜRK Kanal Koordinatörü Nasuhi Güngör ve Serhat Akça soruyor, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu canlı yayında yanıtlıyor.
İşte söyleşiden satırbaşları:
-Muhalefet halkı mültecilere karşı kışkırtmamalı. Mültecileri hedef gösterenlerin tavrı vicdanla bağdaşmaz.
-Faillerle ilgili belir mesafe alındı. Soğukkanlılıkla bekleyin. Cilvegözü'nde nasıl yakalandılarsa burada da öyle olacak. Bu konuda ciddi bir mesafe alındı. Bu saldırılarının mülteciler ya da Suriye muhalefetinin hiç bir alakası yoktur. Dün Muaz el-Hatib aradı ve ağlayarak taziyelerini iletti.
-Rejim önce sniperlerle tek tek kişileri öldürerek can aldı. Daha sonra tank ve top atışları yaptı. Biz gittik yapma dedik. Ama devam edince Özgür Suriye Ordusu doğdu. Durduk yere oluşmadı ÖSO. Daha sonra scud füzelerini devreye soktu. Şam'dan oturduğu yerden düğmeye basıp toplu katliamı yaptılar. Banyas katliamı, orada sünnileri kaçırmak için yapılan etnik kıyımdır. Humus'u bunun için bomba altına tuttu. Türkiye ve Lübnan'ı da mezhep savaşının içine almayı çabaladı. Banyas'ı kim yaptıysa dünkü Reyhanlı saldırı da aynı kişilerin ayak izleri var.
-Genelkurmay'da Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu bir toplantı yapıldı. İçeride tek bir soru sormadı bize Kılıçdaroğlu, dışarıya çıkıp bize birşey söylemedi dedi. Kılıçdaroğlu'nun bir kez olsun Esed'e karşı bir açıklaması oldu mu? Banyas katliamı üzerine birşey söyledi mi? Kılıçdaroğlu, Esed'e senin yanında olanlar da var mesajı verdi. Daha önce Türkiye'ye yönelik topçu saldırıları oluyordu. Şimdi duyuyor musunuz böyle saldırıları. Bir tek topçu birliği kalmadı Akçakale sınırında. Şimdi bu yüzden böyle haince saldırılar yapıyorlar.
-Şimdi kritik bir aşamadayız. Tam Suriye'de Esed'e karşı bir diplomatik ivme kazandı. Sonra bu ivme üzerine tüm Avrupa ülkeleri ve ABD ile çaba içerisine girilmesi Türkiye'nin gayretleriyle oldu. Bunun üzerine Kerry, Moskova'da Putin ile görüştü. Bir kesim bu olayın Türkiye'yi devre dışı bırakma anlamına geldiğini söyledi. Bu akla, mantığa uygun mu? Türkiye'nin onaylamadığı plan Ortadoğu'da uygulanamaz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri