Davutoğlu Memleketi Konya'da konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da konuştu

Memleketi Konya’da Saadet-Gelecek buluşmasında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Biz, tüm riyakarlığın farkındayız. Konya’da bir eksik varsa, TBMM’de hemen dile getirilecek. Bunların burnundan fitil fitil getireceğiz. Milletin hukuku için TBMM’de bunlara gerekirse dünyayı dar edeceğiz” dedi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya’da Saadet-Gelecek buluşmasına katıldı. Saadet Partisi Konya İl Başkanlık binasında düzenlenen toplantıya Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr: Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra; Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları; Ömer Ünal ve Abdullah Başcı, Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, iki partinin il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Davutoğlu, ülke ve Konya gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.
SAYDAM: CANLA VE BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ
Programın açılış konuşmasını Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam yaptı.
Saydam, yapılan birliktelik ile kutuplaşma zeminine izin verilmediğini söyledi. Bu konuda Millet İttifakı liderlerine teşekkür eden Başkan Saydam, “Parti ve kişisel menfaatler bir tarafa bırakıldı ve Saadet Partisi ile Gelecek Partisi arasında Saadet Grubu kuruldu. Son 1 hafta hızlı şekilde çalışmalara başlandı. İl ve ilçe teşkilatları olarak canla ve başla bizler de çalışacağız. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çıkması için elimizden geleni yapacağız” dedi.
GÜÇ BİRLİĞİ ÖNEMLİ FAYDALAR KAZANDIRACAK
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan ise şunları söyledi: “Sözlerime başlamadan önce terör devleti İsrail’in Cenin ’de masum Filistinli kardeşlerimize yapmış olduğu zulmü ve Çin devletinin Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yapmış olduğu zulmü lanetliyorum.
Uygurlarda, Filistinliler de Türk devletinin öz kardeşleridir. Sahipsiz bırakılamazlar. Büyük devlet olmak ey demekle değil, gereğini yerine getirmekle olur. Filistin ve Doğu Türkistan başta olmak üzere, tüm İslam coğrafyasında zulme uğrayarak hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Meclisteki birlikteliğimizin iller bazında da yapılmasına güzel bir örnek teşkil eden bu toplantımız hayırlara vesile olsun. Ülkemiz tarihinde hiç olmadığı kadar kutuplaştırılmış, bireyden topluma ayrıştırılmıştır. Mevcut iktidarın kasıtlı olarak yürüttüğü düşmanlık politikaları, seçimlerin de, ülke yönetiminin de önüne geçen ciddi bir sorun olarak önümüzde durmaktadır. Böyle bir ortamda meclisteki bu birlikteliğimizi çok önemsiyor ve milletimiz adına önemli bir danışma örneği teşkil edeceğine inanıyorum. Saadet ve Gelecek Partisinin hedeflerinin ve ortak paydalarının varlığı bu birlikteliği daha önemli hale getirmiştir. Ben değil, milletimiz diyen bir anlayışla çıkılan bu yolun ülkemiz için yeni bir umut olmasını temenni ediyorum. Devletin ve milletin ali menfaatlerini her daim üstün tutan, kirli siyasetten, şahsi çıkar ve rant peşinde koşmaktan uzak duran her iki partinin gönüldaşları ve dava arkadaşlarını bir kez daha tebrik ediyor, önümüzdeki dönemde bu güç birliğinin her alanda önemli faydalar kazandıracağına inanıyorum.”
HAYRA MOTOR ŞERRE FREN OLACAĞIZ
Programda Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici de söz aldı. Ekici, anlamlı ve önemli bir günde bir arada olunduğunu kaydetti. Bu hafta iki güçlü partinin birlikte hareket etme kararı aldığını hatırlatan Ekici, şunları kaydetti: “20 vekille grup kurma kararı aldık. Bu karar, ülkemize ve Konya’mıza hayırlı olsun. Konya, Milli Görüş hareketi ve Gelecek Partisi için önemli bir şehir. Konya’daki birliktelik, güzel bir uyumla taçlanacak. Birlikte hayır var. Saadet ve Gelecek Partisi’nin grubunun vekiliyim. Sorumluluğumuz ağır. Konya’nın her türlü sorununu mecliste güçlü bir şekilde dile getireceğiz. Allah, hepimize güç versin. Gümbür gümbür bir muhalefet olacağız. Hayra motor, şerre fren olacağız.”
KİMSE 15 TEMMUZ İSTİSMARI YAPMASIN
Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, bugünkü iktidarın en büyük veballerinden birinin iktidarın halkın siyasete olan güvenini zedelemesi olduğunu belirtti. 15 Temmuz gecesinin herkesin hafızasında olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Yiğit insanlar o gece sokaklara indi. Yiğit insanların büyük kısmı, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi mensupları. Hiçkimse evine sığınmadı. Bu mücadelenin hakkını iktidar verdi mi? İktidara soruyorum; 15 Temmuz’un failleri kimlerse, nerede? Onlarla sizin ne ilişkiniz var? Kimse 15 Temmuz istismarı yapmasın. 15 Temmuz için toplanan yardımları ne yaptınız? 15 Temmuz’dan sonra TBMM’de araştırma komisyonu kuruldu. Sorulara cevap veremediler. Ben, görevde değildim ama bana sorulan sorulara 75 sayfa cevap verdim. Daha sonra bu komisyon tarafından hazırlanan rapor sümen altı edildi. Bu komisyon raporu derhal açıklansın” dedi.
YEREL SEÇİME KADAR PARA BASACAKLAR
Davutoğlu, Türk siyaset tarihinde 6’lı masanın kurulmasının çok önemli bir olay,
amaçlarının da kutuplaşmayı yok etmek olduğunu söyledi. 6’lı masa liderlerine teşekkür eden Davutoğlu, “Bundan sonra da 2 parti (Saadet ve Gelecek) bir araya geldi ve grup kurdu. Daha önce şahit olunmamış bir olay bu. Gönül isterdi ki daha fazla parti olalım, olmadı. Fedakarlık yapmak gerekiyordu, yaptık. Meclise farklı bir renk getirdiler. İlk kez AK Parti kendisini yakından tanıyan bir grup ile karşı karşıya kaldı. AK Parti’ye ‘yolsuzluk yapmayın’ dedik. ‘Servetinize servet katmayın’ dedik. Olmadık, dinlemediler. Seçimden bu yana gelen zamlara bakın. Seçimden önce riyakarlık yapıldı. Sözler verildi. Seçim sonrası neden zam yaptılar? Çünkü son 4 yıl içinde sadece faizcileri ve tefecileri zengin ettiler. Boşalmış hazineyi doldurmak için milletin cebine göz diktiler. 128 milyar doları heba ettiler. Bütçe açığı patladı. Açığı kapatmak için halka vergi ve zulüm dönemi başlattılar. Bu zamlar, son değil. Yeni zam dalgaları gelecek. Bütün hazine, 3-5 haramzadenin elinde toplandı. Seçimden bu yana inanılmaz açık oluştu. Neden Mehmet Şimşek tekrar geri getirildi? Yerel seçime kadar para basacaklar. Halk, perişan. Çiftçi perişan. Kendi çiftçisini düşünmeyip, Türkiye’yi dışa bağımlı hale getirenler bunun hesabını verecekler. Bu millet bekler, sonunda da tokatı atar. Biz, Saadet ve Gelecek Partisi olarak tüm problemlerin takipçisiyiz. Biz, tüm riyakarlığın farkındayız. Milletin hukuku için TBMM’de bunlara gerekirse dünyayı dar edeceğiz. Bunların tek düşmanı var dürüstlük. Biz, ‘Önce ahlak ve maneviyat’ diyeceğiz. Meclise siyasi ahlak yasası teklifini getireceğiz. Bizim en önemli meselemiz, halka güven veren bir siyaset. Bakın, ne yaptılar emeklilere. Milletin helal rızkına göz diktiler. Emeklilere seyyanen zam yapmadılar. Ne istiyorsunuz siz emeklilerden? Emekliler rahat değil. Gerek emekliler gerekse de gençler, bu ülkede yaşamaktan sıkıldı. Konya’dan sesleniyorum; emeklilere acilen seyyanen zam yapılmalı. Kendi emeklisine bazı şeyleri çok görüyorlar. Ayrıca şunu da söyleyeyim. Gerektiğinde nefsinden fedakarlık etmekten hiç çekinmedim ben. Biz, mevki ve makam için siyaset yapmadık, yapmayız. Biz, Allah rızası ve milletin huzuru için siyaset yapıyoruz. Allah, birlikteliğimizi daim kılsın. Biz, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile de Konya’ya geleceğiz. Konya, siyasetin merkezidir. Konya siyasetin eksenini belirler. Konya’nın hakkını ve hukukunu koruyacağız. Konya’da bir eksik varsa, TBMM’de hemen dile getirilecek. Bunların burnundan fitil fitil getireceğiz. Benim meselem, bir hırs veya ego değil. Biz, ilke ile yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Allah, son nefesimizi de izzetle vermeyi nasip etsin.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri