Davutoğlu'dan Akademisyenlere Zam Müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da partisinin bayramlaşma programına katıldı. Akademisyenlere yüzde 35 zam müjdesi veren Davutoğlu, "O kadar çok talep geldi ki genç akademisyen arkadaşlarımızdan ‘bize iki bayram yaşatın’ diye. Buradan...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da partisinin bayramlaşma programına katıldı. Akademisyenlere yüzde 35 zam müjdesi veren Davutoğlu, "O kadar çok talep geldi ki genç akademisyen arkadaşlarımızdan ‘bize iki bayram yaşatın’ diye. Buradan bir müjdeyle onlarla ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir yasal düzenlemeyle akademisyen kadrosunda çalışan araştırma görevlilerimiz ile maliye, hazine, dışişlerinde ve diğer yerlerde göreve başlayanlar arasındaki fark tamamen kapatılacak ve yaklaşık yüzde 35’lik bir zamla akademisyenlerimiz de diğer bütün akranları gibi aynı haklara sahip olacaklar.” dedi.

Başbakan Davutoğlu, bayramın ikinci gününde partililerle bayramlaştı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği bayramlaşma programına katılan Davutoğlu, partililerin bayramını kutladı. Başbakan Davutoğlu, bayram sabahı ilk olarak Süleyman Şah Türbesi’nde bekleyen askerleri arayarak onlarla bayramlaştığını söyledi. Davutoğlu, “Bizler için kendi bayramlarını feda eden kahramanları unutmayız. Onun için bayram namazını müteakip Fatih Sultan Mehmet Han’ın huzuruna vardıktan sonra onun büyük ceddi Süleyman Şah’ın türbesini bekleyen o kutsal makamı bekleyen kardeşlerimizi aradım. Önce onları aradım. Kendi ailemle bayramlaşmadan, bizim tarihimizin ve vatanımızın bekçiliğini yapmak için her türlü riski göze alan o kahraman askerlerimizi aradım ve hepinizin selamını ilettim.” diye konuştu.

Davutoğlu konuşmasında akademisyenlere de zam müjdesi verdi. Herkes büyük bir mutluluk içinde bayramı idrak ederken, müjde bekleyen bir çok kişi olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Bir televizyon mülakatı esnasında akademisyen kardeşlerimize bir müjdemiz olacağını ifade etmiştim. Arife gününden bir gün önce ilgili bakan arkadaşlarımızla son düzenlemeler için toplantıyı yaptık. Fakat o gün ilan etmeyi düşünmemiştik. O kadar çok talep geldiki genç akademisyen arkadaşlarımızdan ‘bize iki bayram yaşatın’ diye. Buradan bir müjdeyle onlarla ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü kendi ilim adamlarına sahip çıkmayan ülke geleceğe damga vuramaz sahip çıkamaz. Uzun süredir aslında bunun çalışmaları başlamıştı. İnşallah bayramı müteakip yapacağımız bir yasal düzenlemeyle akademisyen kadrosunda çalışan araştırma görevlilerimiz ile maliye, hazine, dışişlerinde ve diğer yerlerde göreve başlayanlar arasındaki fark tamamen kapatılacak ve yaklaşık yüzde 35’lik bir zamla akademisyenlerimiz de diğer bütün akranları gibi aynı haklara sahip olacaklar.” diye konuştu.

Davutoğlu, ayrıca ilmi çalışmayı teşvik etmek için akademik teşvik primiyle ek olarak yüzde 20’ye varan bir teşvik katkısı yapacaklarını da kaydetti. Davutoğlu konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bayram günü dahi siyasi polemik çıkarmakla eleştirdi.

Konuşmaların ardından Başbakan Davutoğlu, salona gelen bakan, milletvekili, belediye başkanı ve diğer partililerle bayramlaştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri