Davutoğlu: Yürütme Erki Başka Kimseye Hesap Vermek Durumunda Değildir

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yürütme erkinin hesabı sadece millî iradeyi temsilen seçim sandığında vereceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yürütme erkinin hesabı sadece millî iradeyi temsilen seçim sandığında vereceğini belirtti. Davutoğlu, hukuki bir durumda ise yargının işletileceğini vurguladı.

6.. Büyükelçiler Konferansı, Ankara’daki oturumların ardından Adana ve Mersin’de devam ediyor. Konferansın Adana ayağında, yurtdışında vazife yapan 142 büyükelçinin yanısıra çok sayıda önde gelen davetliye hitap eden Bakan Davutoğlu, Ankara dışında illeri de ziyaret ettiklerini anlattı. Millî iradenin tecellisi olarak seçim sandığına işaret ederek, "Yürütme erki, başka kimseye hesap vermek durumunda değildir. Tabii hukuki bir durum söz konusuysa Sayın Başbakan’ın ifadesinde olduğu gibi herkes yargıya hesap verir." dedi. Atatürk’ün, "Hatt–ı diplomasi yoktur, sath–ı diplomasi vardır. O da büyün dünyadır." sözünü kendilerine şiar edindiklerini belirten Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin elde ettiği gelişmişlikten söz ederek, "İçeride eleştirenler, dışarıda rahatsız olabilir. Bu kervan yola çıkmıştır ve menzile ulaşacaktır." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri