Davutoğlu: Türkiye, Sınırlarına Dönük İhlale Kesinlikle İzin Vermeyecek

Suriye toplantısına katılmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırında Türk Hava Kuvvetleri tarafından düşürülen helikopterle ilgili açıklamalarda bulundu.

Suriye toplantısına katılmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırında Türk Hava Kuvvetleri tarafından düşürülen helikopterle ilgili açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, ''Sınırımızda önemli bir gelişme yaşandı. Bugün öğleden sonra 14:25 civarında bir Suriye helikopteri sınırımıza 5 mil yaklaştığı anda uyarılmasına rağmen yoluna devam etti. Sınırımızı 2 km derinliğe kadar ihlal etti. Tekrar uyarılmasına rağmen bu ihlali sürdürmesi sonrasında Türkiye, uluslararası hukuktan gelen haklarını ve egemenlik haklarını kullanarak daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerine verilen angajman kuralları çerçevesinde Türk hava kuvvetleri gerekli müdahalede bulundular ve cezalandırıcı bir işlem gerçekleşti. Suriye helikopteri Türk hava sahasını terkettikten sonra 400 metre içeride düştü.'' diye konuştu.

Türkiye'nin kendi sınırlarına dönük herhangi bir ihlale kesinlikle izin vermeyeceğinin altını çizen Ahmet Davutoğlu, ''Suriye'deki krizin şu ya da bu şekilde ülkemize bulaştırılmasına ve ülkemize dönük ihlale dönüşmesine kesinlikle imkan tanımayacaktır'' dedi. Ahmet Davutoğlu, bütün imkanlarımızla sınırlarımızın, halkımızın güvenliğini korumaya kararlıyız.'' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, helikopterin düşürülmesinden sonra BM Genel Sekreteri'ne ve BM Güvenlik Konseyi'ne de dönem başkanı Avusturalya üzerinden bilgi verileceğini kaydetti.

NATO'da da konsey üyelerine bu konuda detaylı bilgi sunulacağını söyleyen Davutoğlu, ''Kimse bir daha Türkiye'nin sınırlarını herhangi bir şekilde ihlal etme cüreti gösteremeyecektir. Bu konuda her türlü tedbir alınmıştır.'' dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri