Davutoğlu: 'Türkiye Işid'e Yardım Etti' İddiaları İftira Ve Sorumsuzluktur

Bağdat'ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu mevkidaşı Irak Başbakanı Haydar İbadi ile görüşmesinden sonra düzenlen ortak basın toplantında gazetecilerin sorularını cevapladı. Ahmet Davutoğlu, IŞİD komutanlarının Türkiye üzerinden Irak...

Bağdat'ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu mevkidaşı Irak Başbakanı Haydar İbadi ile görüşmesinden sonra düzenlen ortak basın toplantında gazetecilerin sorularını cevapladı. Ahmet Davutoğlu, IŞİD komutanlarının Türkiye üzerinden Irak ve Suriye’ye geçtiği iddialarına sert cevap verdi. Davutoğlu, "Türkiye IŞİD'e yardım etti' iddiaları iftira ve sorumsuzluktur" dedi.

Konuşmasında Suriyeli mültecilere harcanan paranın 4.5 milyar dolar civarında olduğunu belirten. Davutoğlu, “Bazı şehirlerimiz örneğin Kilis, Suriye nüfusu Türk nüfusunu geçti.” ifadesini kullandı.

Şu an Halep’te Suriye rejiminin baskısından kaçan binlerce insanın Türkiye'ye gelmeye devam ettiğini söyleyen Davutoğlu, “ Şimdi Türkiye’nin bütün bu yaptıklarını göremeyerek, Türkiye’yi itham etmeye kalkmak, açık bir sorumsuzluktur.” ifadelerini kullandı.

Irak'ı bugün tehdit eden yapıların, Türkiye için de bir tehdit niteliği taşıdığının belirten Davutoğlu, “İster IŞİD, ister PKK veya diğer formlarda olsun her türlü terör karşısında Türkiye'nin tutumu açık ve nettir." diye ekledi.

Davutoğlu konuşmasında Türkiye ile Irak arasındaki potansiyel işbirliğine dikkat çekti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri