Davutoğlu telefonla GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye lideri Beşşar Esad'la görüşmesinin ardından bazı meslektaşlarıyla telefonla görüştü
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile yaptığı görüşmeye ilişkin izlenimlerini telefonla bazı mevkidaşlarına aktardığı bildirildi.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio de Aguiar Patriota ve Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude ile telefonda görüştü.
Bakan Davutoğlu'nun muhataplarının talebi üzerine izlenimlerini aktardığı belirtildi.
Kaynaklar, Almanya'nın AB üyesi, Brezilya'nın BM Güvenlik Konseyi üyesi ve Ürdün'ün Suriye'ye komşu bir Arap ülkesi olması dolayısıyla görüşmelerinin önem taşıdığına dikkati çekti.
Davutoğlu'nun yarın da İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil ElArabi ile birer telefon görüşmesi yapması öngörülüyor.
--------------------------------------------------------------------------------
VASAT PARTİSİNDEN MISIR HÜKÜMETİNE, "SURİYE'NİN KAHİRE BÜYÜKELÇİSİNİ SINIR DIŞI ET" ÇAĞRISI
Mısır'da 25 Ocak halk ayaklanmasından sonra kuruluşuna izin verilen Vasat (Orta Yol) Partisi, Suriye'de yaşanan olayların ardından bu ülkenin Kahire büyükelçisinin sınır dışı edilmesi çağrısında bulundu.
Vasat Partisinden yapılan açıklamada, Beşşar Esad rejimi protesto edilerek, Mısır hükümetine, "Suriye'nin Kahire büyükelçisini sınır dışı et" çağrısı yapıldı.
Vasat Partisi üyesi gençlerin de Suriye'nin Kahire büyükelçisinin sınır dışı edilmesi için halktan imza toplamaya başladığı bildirildi. 1 milyon imzayı hedefleyen Vasat Partili gençler, dağıttıkları bildiride ise  "Biz Mısır devriminin çocuklarıyız. Zulüm ve istibdadın acısını çok çektik. Sonunda Allah bize hürriyetin yolunu gösterdi. Bu yüzden biz kardeş Suriye halkının hayal ve ümitlerini gerçekleştirme ve kendi topraklarındaki yolsuzluk ve istibdadı yok etme hakkını iyice anlıyoruz" denildi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri