Davutoğlu, Rum basınında

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun KKTC'ye düzenlediği günübirlik ziyaret, Kıbrıs Rum basınında da yer aldı
Fileleftheros gazetesi, "Türkiye'nin Hedefi 'Kurucu Devletler' Ortaklığı" başlığıyla aktardığı haberinde Davutoğlu'nun dün KKTC'ye "yasadışı" bir ziyaret düzenleyerek birçok mesaj gönderdiğini yazdı.

 Gazete, haberinde Davutoğlu'nun basın toplantısında yaptığı açıklamalara yer verdi ve Kıbrıs sorununda yıl sonuna kadar nihai çözüm dileğinde bulunduğunu kaydetti.

Alithia gazetesi de, "Çözüm Veya Dağılmanın Ekim'i" başlıklı haberinde Türkiye ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun New York'ta yapılacak olan üçlü görüşmeyi müzakere sürecinin sonu olarak gördüğü yorumunda bulundu.

 Haber, Politis gazetesinde "Davutoğlu'nun İşgal Bölgelerindeki Açıklaması-Rumlara Mesaj", Haravgi gazetesinde ise "Davutoğlu'ndan 2011 Yılı İçerisinde Çözüm Dileği" başlıklarıyla yansıtıldı.

 "ERDOĞAN İSTENMEYEN ADAM"


Öte yandan Haravgi gazetesi, "Tayyip Erdoğan İstenmeyen Adam" başlığıyla manşete taşıdığı haberinde, Başbakan Erdoğan'ın 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı'nın yıldönümü dolayısıyla yapılacak kutlama etkinlikleri çerçevesinde KKTC'ye düzenleyeceği ziyaret nedeniyle "KKTC'nin kaynayan bir kazana benzediğini" iddia etti.

 Gazete, "sendikaların ve siyasi partilerin Kıbrıslı Türklerle ilgili yapmış olduğu hakaretamiz açıklamalar" nedeniyle Erdoğan'ı "istenmeyen adam" ilan ettiklerini ve bu hususta protesto gösterileri ve eylemler yapma olasılığını açık bıraktıklarını ileri sürdü

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri