Davutoğlu, oyunu Konya'da kullanmadı

31 Mart'ta yapılan yerel seçimler ile ilgili eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun tavrı dikkat çekiyor. Davutoğlu, oyunu Konya yerine İstanbul'da kullanmayı tercih etti

Yerel seçimler ile ilgili eski başbakanlardan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun seçimlere ilişkin tavrı merak ediliyor.

AKP Genel Başkanlığı görevinden Pelikan dosyası ile alaşağı edilen Davutoğlu'nun, şu ana dek seçimlere ilişkin herhangi bir açıklama yapmamış olması dikkat çekiyor. AKP'ye kırgın olduğu düşünülen Davutoğlu'nun yeni parti çalışmaları da gündeme gelmişti. 

GÖREVİ BIRAKTIĞINDAN BU YANA SEÇİM ÖNCESİ AÇIKLAMA YAPMADI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Dışişleri Bakanı olan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle Başbakanlık koltuğuna oturan Davutoğlu, 1 Kasım 2015 seçimlerinden bir süre sonra görevinden ayrılmak durumunda kalmıştı.

Eski başbakanlardan Davutoğlu, sosyal medya hesabı aracılığıyla önemli gelişmelere dair paylaşımlarda bulunuyor. Başbakanlık görevini bırakmak durumunda kalmasının ardından gerçekleşen seçimlerde AKP'ye destek açıklamasında bulunmayan Davutoğlu'nun söz konusu tavrı dikkat çekiyor. 

24 HAZİRAN'IN ARDINDAN AKP VE ERDOĞAN'I TEBRİK ETMİŞTİ

Görevi bırakmasından bu yana seçimlerin öncesinde AKP'ye destek açıklamasında bulunmayan Ahmet Davutoğlu, 24 Haziran 2018'deki seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP'yi tebrik etmişti. Davutoğlu mesajında, "Aziz milletimizin oylarıyla şekillenen seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın @RT_Erdogan’ı ve parti teşkilatımızı seçim zaferi için tebrik ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

AHMET DAVUTOĞLU İDDİALARI YALANLAMADI

Eski başbakanlardan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun parti kuracağı iddiaları da gündeme gelmişti. 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerin sonuçlarına göre Davutoğlu ve ekibinin parti çalışmalarının hızlanacağı söylenirken, söz konusu iddialar şu ana dek yalanlanmadı. Parti kuracağı yönündeki iddiaları yalanlamayan Davutoğlu'nun seçimden sonraki tavrı merak ediliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri