Davutoğlu olimpiyat çocuklarıyla

Davutoğlu, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Konya etkinliği kapsamında düzenlenen gala yemeğine katıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Konya etkinliği kapsamında düzenlenen gala yemeğine katıldı.
Bir otelde düzenlenen gala yemeğine Bakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Konya protokolü ve olimpiyatlara katılan konuk çocuklar katıldı. Bakan Davutoğlu, yemekteki konuşmasına, "Bu faaliyetleri yapan, bu faaliyetlere katkıda bulunan başta muhterem Hoca Efendi olmak üzere tüm öncülere selam olsun" diyerek başladı. Türkçe Olimpiyatları'nın 10. yılına geldiğini ve artık gelenekselleştiğini ifade eden Davutoğlu, "Bu olimpiyatlar bir klasik haline geldi. Eğer bir faaliyette, bir eserde, şahsiyette zamanı aşacak, yılları aşacak bir sahici öz yoksa o eser, akım, o yaklaşım bir gelenek, bir klasik hale gelemez. Son 10 yıldır dünyanın her bir köşesinden gelen bu güzel çocukların sunduğu şiirlerle, ezgilerle Türk milletinin kalbinde, gönlünde bir taht kuran faaliyet klasikleştiğine göre tarihte karşılığı olan bir yere oturuyor. Bu tespiti yapmamız lazım. Bu faaliyetleri yapan, bu faaliyetlere katkıda bulunan başta muhterem Hoca Efendi olmak üzere tüm öncülere de selam olsun. Bizim devlet olarak görevimiz milletimizin bu enerjisini tarih sahnesine yansıtmak ve milletimize bu enerjiyi tekrar tekrar şarj edecek şekilde geri vermek. Eğer 9 yıl içinde Sayın Başbakanımız, muhtar olamaz diye üzerinde spekülasyon yapılan bir insan, bugün Haiti'den Somali'ye, Şam'dan Bosna'ya kadar zalimlere karşı gür bir sesin sembol ismi olmuşsa, eğer bugün Türk bayrağı her türlü adaletsizliğin protesto edildiği meydanlarda dalgalanıyorsa, bunun arkasındaki sır bu. Çünkü artık bu dev harekete geçti. Bizim için insanlık değerleri nerede ayağa kalkacaksa biz orada olacağız" dedi.
Bakan Davutoğlu, Suriye'de yaşanan olaylara da değinerek, "Bugün Suriye politikamızı eleştirenler bunu anlayamıyor. Aynı insanlarla biz, zulmetmedikleri zaman dosttuk, onlara her türlü yardımı yaptık, her türlü desteği verdik. Bütün dünya üzerlerine gittiği zaman yanlarında biz durduk. Herkes terk ettiğinde biz bütün imkanlarımızla yanlarında olduk, zulme kalkıştıklarında zulmetme diye yalvardık, defalarca ayağına gittik. Zalimin değil mazlumun yanında yer aldık, bize bu yakışır. Biz hiçbir zaman katillerin yanında olmadık, olmayacağız” şeklinde konuştu.
Program, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenciler tarafından hep birlikte söylenen “Yeni Bir Dünya” şarkısıyla sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri