Davutoğlu: Meydanı onlara mı bırakacaktık?

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu Paris'teki mitingle ilgili kendisine yönelen eleştirilere cevap verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu konuşmasında Paris'te neden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte yürüdüğünü izah etti. 

Davutoğlu, "Bazıları neden İsrail başbakanı ile aynı safta yürüdüğümüzü soruyor. Biz meydanı onlara bırakmayız. Bizim orada olmamız ne kadar normalse onun orada olması o kadar anormal ve gayri samimidir. Bunu da dünyaya haykırdık." dedi. 

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Türkiye'de gelişme için en kritik alan bilim ve teknolojidir. Ar-ge gelişmeden 2023 hedeflerine ulaşılmaz. Bilim ve teknoloji yüksek kurulunda 7 saat süren toplantımızda son derece önemli kararlar aldık. 

İŞTE ZİHNİYET FARKI BU

Bilim teknoloji yüksek kurulu 1983'te kuruldu. 2002'ye kadar sadece 9 kere toplantı. AKP iktidarları döneminde ise 12 yılda 19 toplantı yapıldı. Bu zihniyet farkını açıkça ortaya koyuyor. Bundan sonra 6 ayda bir toplanacak. Her ay bana rapor getirilecek. İşte zihniyet farkı bu. 

Başörtülü gerçek bir bilim isnanımızı YÖK üyeliğine atadık. Biz insanları kıyafetleriyle inançlarıyla değil bilim anlayışıyla üniversitelerimizi inşa ediyoruz. Zeliha hanıma çalışmalarından başarılar diliyorum. 

Savunma sanayi icra komitesini de topladık. Yeni Türkiye kendi savunma sanayisini inşa edecek. Milli savaş uçağıyla ilgili ön tasarım aşamasına geçme kararı aldık. Savaş uçağı projemizin tasarım aşamasına geçildi. 2023'te ilk prototip üretilecek. Uydu fırlatma projemiz de hızlanacak. Milli Piyade Tüfeği'nde de seri üretime geçilecek. 4 adet F 35 sipariş etme kararı aldık. 

Bahçeli'ye sesleniyorum. Kendi başbakan yardımcılığı döneminde Türkiye başka ülkelerden silah almak için hibe peşindeydi. Tank modernizasyonunda İsrail'e muhtaçtı. Şimdi hiçbir namerdin önünde boyun eğmeyecek bir Türkiye var. 

GÖZYAŞLARINA BOĞULDUK

AFAD bizim vicdanımızı merhametimizi temsil ediyor. AFAD toplantısında hepimiz gözyaşlarına boğulduk. Küçük Rua Hama'da doğdu. Annesi hava saldırısında hayatını kaybetti. Babaannesi ve 3 kardeşiyle Türkiye'ye sığındı. Babası Suriye'de kaldı mücadele ediyor. Onun hikayesini bilenler için Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirmek mümkün mü? Biz mazlumlara sahip çıktık ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. Biz kendisi yetim olan ulu bir Peygamberin yolcularıyız. Bırakın Kılıçdaroğlu biz bu mültecilere neden kapılarımızı açtık diye sorsun. 

EN FAZLA TEMSİL EDİLEN 6. BÜYÜK ÜLKEYİZ

Büyükelçilerimizle bir araya geldik. Onlarla Yeni Türkiye vizyonunu paylaştık. 228 elçiliğimiz var. Yüzde 40 civarında temsilciliklerimiz arttı. Şu anda dünyada en fazla temsil edilen 6. büyük ülkeyiz. 

Kadınlar için hem kariyer hem anneliği mümkün kılacak insani bir reform hazırladık. Dünyaya örnek olacak bir reform bu. Aile sosyal destek programı ile 500 aileye bir sosyal hizmet görevlisi tayin edeceğiz. Bu görevli GPS ile takip edilecek ve 500 aileyi takip edecek. Buna 7 bin kadro tahsis ettik. 

YURTDIŞINDAKİ VATANDAŞLAR DA İSTİFADE EDECEK

3. çocuğa sahip olan kadın 6 ay  boyunca yarı zamanlı çalışıp tam maaş alacak. Maaş farkı devlet tarafından karşılanacak özel sektöre yük binmeyecek. Çeyiz hesabı ihdas ediyoruz. Anne -baba çocuk için ne biriktirmişse devlet yüzde 15 katkıda bulunacak. Aşkın ve muhabbetin ne zaman geleceği belli olmaz geldi mi de insanı çarpar. O yüzden çeyiz yardımı yapıyoruz. İlk çocuğa 300 lira, ikinci çocuğa 400 lira, üçüncü çocukta 600 lira annelere takdim edilecek. Annelerimiz altın kıymetindedir onun için sembolik olarak bu altını takdim ediyoruz. Yurt dışındaki vatandaşlarımız da bundan istifade edecekler.  

Haftasonu bazı kongrelere katıalmadım. Hava ve sağlık şartları dolayısıyla katılamadım. Bir de Paris ziyaretim dolayısıyla gidemedim. Katılamamam dolayısıyla özür diliyorum. Ama videoan o kongreleri izledim. Çok kısa sürede sağlığıma oradaki coşku sayesinde kavuştum. 

TİRANLIĞA DİKTATÖRLÜĞE KARŞI ÇIKACAĞIZ

Paris'te teröre karşı dayanışma mitingine katıldım. Avrupadan ve dünyadan çok sayıda liderle beraberdik. Küresel mesajımız terör nerede olursa olsun bizim için insanlık suçudur idi. Terörün İslamla yan yana anılmasına izin vermeyeceğiz. Biz teröre zorbalığa tiranlılğa diktatörlüğe karşı çıktık çıkmaya da devam edeceğiz. İsrail'in  yaptığına devlet terörü demeye devam edeceğiz. Bir gün özgür bir Filistin'in başkentinde bu dünya liderleri yürüdüğünde işte dünyaya barış o zaman gelecek. Başkenti Kudüs olan özgür Filistin kurulduğunda Mescid-i Aksa'ya doğru bu liderler yürüdüğünde barış gelecek. 

NEDEN NETANYAHU İLE BİRLİKTE YÜDÜRÜ?

Bazıları neden İsrail başbakanı ile aynı safta yürüdüğümüzü soruyor. Biz meydanı onlara bırakmayız. Bizim orada olmamız ne kadar normalse onun orada olması o kadar anormal ve gayri samimidir. Bunu da dünyaya haykırdık. 

Biz Asyalı olduğumuz kadar Avrupalıyız Afrikalıyız Balkanlıyız Akdenizliyiz Orta Asyalıyız, Ortadoğuluyuz. Biz onun için büyük bir mirasın sahibiyiz. İslam Avrupa'nın asli unsuru. Bu bakımdan Hollande ve Merkel'e teşekkür ediyorum. Avrupada 45 milyon Müslüman yaşıyor. Biz Avrupa'nın parçasıyız Avrupa biziz. Avrupa tarihi Osmanlı arşivi Endülüs tarihi anlaşılmadan anlaşılamaz okunamaz. Avrupa bizim biz Avrupalıyız Müslümanların dışlanmasına izin vermeyecğiz. 

Oradaki vatandaşlarımıza da yalnız ve sahipsiz değilsiniz dedik. Bu saldırıyı yapanlar kimlerin piyonu ise en büyük zararı İslam'a verdiler. Adını anmaye tenezzül etmediğim bir büyük medya patronu bütün Müslümanları sorumlu tuttu. Müslümanlara kolektif suç isnadında bulunmak istedi. Biz orada bulunmakla Müslümanlara böyle kolektif suç isnadı bulunulmasının önüne geçtik. 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri