Davutoğlu: Konya tek başına Türkiye'ye yeter

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Bu programı Konya’da tertip etmemizi en önemli nedeni Konya'nın tahıl ambarı olarak bilinmesidir. Konya tek başına tarım ihtiyacını karşılayabilir” dedi

Gelecek Partisi Tarım ve Orman Politikaları İzleme Kurulu tarafından “Sürdürülebilir Tarım Üretimi Fiyat Politikası: Çiftçiye mi, Faizciye mi?” konulu program düzenlendi. Düzenlenen programa Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’da katıldı.

“BU ÜLKENİN BEREKETİNİ MAHVETTİLER”

Düzenlenen programda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Bugün çok özel bir konu için bir aradayız. Bu toplantıyı tertip ederken Konya'nın tahıl ambarı olarak bilinmelidir. Konya tek başına Konya'nın tarım ihtiyacını karşılayabilir. Bugün tarımda karşı karşıya kaldığımız sorunları hüzünle takip ediyoruz. Tarım bağlamında kaygı duyuyoruz. Partiler çözüm üretmek için vardır. Baktık ki iktidarı elinde tutanlar milleti düşünmekten çok kendilerini düşünmeye başladılar. 4 5 maaş alanlar zenginleşiyor çiftçi fakirleşiyor. Biz Gelecek Partisi olarak tarımı merkezimize koyduk. Biz hükümete gübreyi,  çiftçiyi destekleyin. Esnafın kirasını ve elektrik faturasını karşılayın dedik  bizimkiler yine o parayı şirketlere aktarılarak. İhtiyaç akçesini tükettiler. 128 milyar dolar merkez bankası rezervlerini  tükettiler. Sonrasında Türk parası değer kaybetti. Çiftçi tüm bu olumsuzluklardan en fazla etkilenen oldu. Tarımda 2021 de 8.2 milyar dolar ithalat yapıyoruz. Tarımda net ithalatçı bir ülkeyiz. Türkiye eskiden kendi kendine yeten bir ülke konumundaydı. İş bilmeyen, cahil bir kadroyla bu ülkenin bereketini mahvettiler. Tarım olmadan sanayi ve teknolojinin yaşaması da mümkün değildir” ifadelerine yer verdi.

“ÇİFTÇİYE GEREKEN DESTEK VERİLMEDİ”

İktidarın çiftçilere gereken desteği vermediklerini dile getiren Ahmet Davutoğlu "Bu toplantı için Konya'yı tercih etme sebebimiz Konya'nın bir tahıl ambarı olmasıdır. Fakat bugün tarımda bulunduğumuz sorunlar yüzünden kaygı duyuyoruz. Ama kaygı duymak yetmez, çözüm üretmeliyiz. Baktık ki, iktidar, halkı değil kendilerini, yandaşlarını düşünüyor. Onlar belli bir kesimi zenginleştirirken işçi fakirleşiyor, çiftçi fakirleşiyor. Bugünleri gireceğimizi öngördüğümüz için hazırladığımız politikalarımızı açıkladık. Tarih 15 Haziran 2007. Dedik ki temel harcama alanları dışındaki gelirlerden çiftçiye destek verin. Fiyatlandırmaları da çiftçiye göre yapın. Bunları yapmak varken ne yaptılar peki? Havalimanına para akıttılar. 128 milyar doları yok ettiler. Yandaş şirketlere kaynak aktarıldı. Cumhurbaşkanı zihniyetinde, manevi değerlerle ve nasla alakası olmayacak şekilde hareket ettiler. Tüm bunlardan en kötü etkilenen çiftçi oldu. Neden çünkü tüm maliyetleri dolar üzerinden. Üretici enflasyonu TÜİK'e göre bile artık yüzde yüz beş. Ne oldu? Ekonomik dengeleri bozdular” diye konuştu.

“MİLLİYETÇİLİK LAFLA OLMAZ”

Ülkenin hamasi söylemler ile yönetildiğini dile getiren Davutoğlu, milliyetçiliğin lafla değil üretim ile olacağını belirterek şöyle konuştu: Milliyetçilik lafla olmaz. Üzerinde al bayrak olan paranın değeri belirler bunu. Dolar 14,30 oldu şimdi. Bu fiyat çiftçiye direkt yansıyacak. Biz bu düzeni bitireceğiz, yanlıştakileri uyaracağız. Dinlemezlerse de bu halk hesabını soracak. Burada bu yepyeni kadroyu kurduk. Hepsi ilk defa bir partinin kurucuları arasında. Hepsi işinin ehli. Hepimiz çözüm üretiyoruz. Bunlar gidecek ve biz geleceğiz. Fakirin, çiftçinin yanında olacağız. Çünkü mevcut tabloda çiftçinin, değil tarımı sürdürebilmesi, yaşamını sürdürebilmesi bile zor görünüyor. Üretimi bitirdiler. Ki bütün dünya biliyor ki, tarım olmadan yalnızca sanayiyle olmaz. Şu anda dünya böyle zor durumdayken gidip yurt dışı tarımını destekliyorlar. Manevi değerler diyorlar bir de, nas diyorlar, bunların hepsi milleti kandırmaca. Bunlar faiz yasağını bilmezler. Türkiye'de 50 milyar dolarlık faiz ödemesi 250 milyar dolara çıkmıştır. Türkiye'de kur korumalı dedikleri mevduatla 850.000 kişiye kaynak aktarıyorlar. Türkiye böyle faizci bir sistem görmedi. Kendilerine yakın şirketlere milyar dolar aktarıyorlar. Tüm bunları yapıp sonra nas diyorlar. Faiz yasağı fakiri korumak için vardır rant elde etmek için değil.”

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri