Davutoğlu, Kktc Cumhurbaşkanı Eroğlu İle Görüştü

İlk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi.Kabulde kısa bir açıklama yapan Eroğlu, Davutoğlu'nun ilk ziyaretini KKTC'ye yapmasının dünyaya vermiş olduğu mesaj dolayısıyla...

İlk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi.

Kabulde kısa bir açıklama yapan Eroğlu, Davutoğlu'nun ilk ziyaretini KKTC'ye yapmasının dünyaya vermiş olduğu mesaj dolayısıyla fevkalade önemli olduğunu söyledi. Derviş Eroğlu, Davutoğlu'nun Kıbrıs sorununu en ince teferruatına kadar gayet iyi bildiğine dikkat çekti belirtti ve Türk hükmüteiyle işbirliği içinde bu soruna çözüm aramaya devam edeceklerini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti yetkililerin Ada'yı ziyaretine tepki gösteren Rumların bu süreçte iyi niyetini sorgulayan Eroğlu, bundan daha doğal bir şey olmayacağını ifade etti. Eroğlu, "Her geliş, bizi mutlu etmekte, onurlandırmakta ve Anavatanımızın yanı başımızda olduğu mesajını da bütün dünyaya vermektedir." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Kıbrıs davasını savunma konusunda Türklerin gösterdiği direncin kendileri için önemli bir dayanak noktası olduğunu belirtti ve "Bundan sonra da Kıbrıs Türk halkının davasını yine omuz omuza savunacağız." dedi.

Ahmet Davutoğlu'na Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve öteki yetkililer eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ahmet Davutoğlu onuruna öğle yemeği verdi. Ardından da ortak basın açıklaması yapılması bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri